Publicitat
Ciutat

Adrián Hernández (Ciutadans): “Donem la mà al Govern perquè deixi fora Junts per Sabadell”

Els plens municipals convulsos per a Ciutadans, en plena efervescència del procés, ja són dies passats. Ara, el portaveu Adrián Hernández (1983) se sent més còmode amb el PSC a l’alcaldia que amb ERC i la Crida, i moltes vegades és espectador de la crispació política que hi ha entre el govern actual i l’anterior. Tanmateix, insta l’alcaldessa a “posar-se les piles” fins a final de mandat.

Adrián Hernández, entrevistat al Taulí / LLUÍS FRANCO

Es consideren una oposició constructiva.

Érem partidaris de l’acord entre PSC i Podem, l’alternativa a un govern independentista perquè ERC i la Crida no repetissin. Vam ser molt constructius oferint al PSC un acord d’investidura, d’ordenança, de pressupostos i de mandat. Van ser refusats i, tot i això, les propostes són constructives. Això no vol dir que no fiscalitzem. Però els donem la mà perquè deixin els assessors de Junts fora del Govern i comptin amb els nostres vots per reequilibrar la ciutat.

Què sedueix de Junts al Govern que no ofereixi Ciutadans?

Vam presentar propostes per escrit sobre polígons industrials, habitatge, inversions, seguretat, la taxa de residus... Jo crec que el PSC volia 14 vots i assegurar-se 4 anys de mandat. I li va semblar més fàcil col·locar dues persones de Junts per Sabadell com a assessors municipals que no pas arribar a acords de ciutat amb nosaltres.

Troba a faltar compromís del Govern amb acords que es prenen?

És el govern dels anuncis, es compromet a moltes coses i després no arriben. La font ornamental de la via d’Alexandra és l’exemple palmari de la manera de funcionar. L’alcaldessa es va comprometre a arreglar-la i és el seu tercer estiu i encara no ho ha fet. És també l’exemple del desequilibri que hi ha a alguns barris, on costa molt més invertir. Com en el govern anterior a la meitat de mandat, detecto que l’expectativa que tenia de tot el que prometia l’alcaldessa no s’ha complert. Han passat dos anys i la gent continua amb els mateixos problemes en neteja, seguretat o en espai públic, i paguem els mateixos impostos. O es posen les piles i fan un impuls o molta gent dirà que estem igual que fa quatre anys.

Han sigut indulgents reconeixent que la Covid ha afectat tota la gestió?

Tota comprensió té un límit. Comprenem que amb la Covid tot era d’urgència, era impossible planificar. I hem estat molt indulgents. Però amb totes les propostes s’han anat arrossegant: les ajudes directes, el suport als autònoms, el retard del xec comerç... Comencem a pressionar perquè ja no valen excuses.

Els barris estan deixats, en aquest “desequilibri d’inversions”?

i ha barris deixats, però no per l’alcaldessa del PSC. Venim d’anys de desinversió. Igual que en el govern anterior no li retreia tot, perquè veníem de molts anys de falta d’inversió per la crisi econòmica del 2008. Hi ha barris que necessiten més inversió que altres perquè estan més degradats, estan més desatesos.

Insisteixen molt en matèria de seguretat. Consideren la ciutat poc segura?

Sabadell és una ciutat segura, en general. Però el problema és la sensació del veí quan té un problema, que pot ser des que estiguin fins a les 5 h fent botellón davant d’on viu, fins que tingui un ocupa al costat que trafiqui amb drogues. El veí truca a la policia i no hi ha resposta, perquè per culpa de la reorganització de la policia del Govern no hi ha efectius en el torn de nit. Això degrada la convivència, per això exigim que s’aprovi l’ordenança de civisme. Hi ha una franja invisible entre que Sabadell sigui una ciutat relativament segura que sigui una ciutat sense llei. Hi ha alguna zona de la ciutat on comença a haver-hi aquesta sensació. I això ens preocupa.

Tenen por que la inèrcia electoral del partit autonòmic i estatal els deixi fora de l’Ajuntament el 2023?

En l’àmbit de Sabadell, hi ha un extra que té el grup municipal respecte a la marca. A les municipals que van coincidir amb les europees vam treure mil vots més. És cert que dependrà de com arribi la marca que els resultats siguin millors o pitjors, però té dos anys per recuperar-se. Totes les enquestes ens donen l’entrada i amb comoditat, per això no patim. Portem sis anys de treball i la gent ens coneix. Sigui quina sigui la llista de Ciutadans el 2023, estarà al consistori.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top