ESPORTS

El Sabadell 21/22 arrenca una nova etapa

Hidalgo i Calzada, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Cinquanta dies després del dolorós descens a Anduva, el Sabadell 21/22 inicia dilluns una nova etapa per afrontar la seva estrena a la Primera RFEF amb un objectiu al cap: el retorn al futbol professional.

La Nova Creu Alta serà l’escenari de la primera sessió de la pretemporada. Encara, però, sense tots els efectius. De fet, encara queden moltes peces per arribar. Antonio Hidalgo podria començar amb 14 futbolistes del primer equip amb contracte en vigor
–després de la marxa de Guruzeta i pendents d’alguna arribada d’última hora– i s’hi afegiran components del filial i juvenil per fer gruix.

Abans hauran passat la revisió mèdica i les proves d’antígens, que aquest any s’han fet en diferents jornades. Aquestes primeres setmanes entrenaran entre l’Estadi, Sant Oleguer i les instal·lacions del CAR de Sant Cugat, escenari del primer amistós –a porta tancada– contra L’Hospitalet el 31 de juliol (10 h).

De moment, només està confirmat el partit davant el Vila-real B de Miguel Álvarez el 7 d’agost, que significarà el retorn dels socis a la Nova Creu Alta. Després s’iniciarà l’estada d’una setmana a la Vall d’en Bas amb la idea de disputar un parell més d’amistosos abans del duel de presentació oficial contra l’Andorra –si el sorteig del calendari no fa una mala passada– el cap de setmana del 21 i 22 d’agost a la Nova Creu Alta.

Estrena

La temporada 21/22 significarà l’estrena de la quinta categoria en la història del Centre d’Esports. La Segona A (actual SmartBank) ocupa el primer lloc del rànquing arlequinat amb 44 temporades; l’extinta Segona B apareix en segon lloc amb 22; Primera Divisió, amb 14, i la Tercera Divisió, amb 8.

És evident que l’hàbitat natural del Sabadell és la categoria de plata, però tampoc es pot obviar que en els últims 28 anys només hi ha militat cinc temporades: de la 11/12 a la 14/15 i l’última, 20/21.

La darrera vegada que el conjunt arlequinat va estrenar categoria va ser la temporada 83/84: la Segona B i va pujar en el primer any (Binéfar). Poc es podia imaginar que es convertiria anys després en la seva presó. Ara la Segona B, després de 44 anys, dona el relleu a la Primera RFEF com a tercera categoria del futbol estatal.

Amb dos grups, com la del 83/84, i novetats importants: la distribució geogràfica i drets televisius centralitzats que han sortit a subhasta per 15 milions d’euros les pròximes tres temporades. Ara comença tot el procés de comercialització –complicat– que hauria de culminar amb una adjudicació provisional a mitjans d’agost.

Comentaris
To Top