Vallès

Les millores al col·lector de Can Gorgs permetran posar fi a les inundacions

Eva Menor, Xavier Garcés i Marta Farrés van visitar ahir l’àmbit dels treballs / CEDIDA

Les obres de millora del col·lector del torrent de Can Gorgs ja s’han enllestit. Amb l’actuació, impulsada conjuntament pels ajuntaments de Sabadell, que ha coordinat el detall de l’execució, Barberà del Vallès i Badia del Vallès, s’evitaran les acumulacions d’aigua que es produeixen en algunes zones dels municipis en episodis de pluja intensa. Se soluciona així una problemàtica que ve de lluny, donant resposta alhora a una antiga reivindicació veïnal.

1,3 milions d’euros

El projecte ha comportat una inversió d’1,3 milions d’euros, un 45% de la qual ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Sabadell i un 55% l’ha aportat l’Ajuntament de Barberà. Per la seva part, Badia ha facilitat la realització de les actuacions necessàries dins el seu terme municipal. Així mateix, l’Ajuntament de Sabadell ha portat a terme la gestió de les obres.

Amb les actuacions, iniciades la tardor del 2020, s’ha volgut solucionar de manera definitiva la incapacitat del col·lector per absorbir la totalitat del cabal d’aigua que hi arriba en determinades condicions climatològiques. En aquest sentit, s’ha construït un sobreeixidor –una estructura que regula la intensitat del flux de l’aigua– al col·lector unitari.

Des d’aquest nou sobreeixidor, les aigües pluvials es conduiran mitjançant un calaix prefabricat, que travessa soterrat la carretera de Sabadell a Badia i un canal obert fins a la llera del Riu-sec.

Comentaris
To Top