Oci i cultura

El Fresc esdevé un motor turístic

Actuació de Beth / LLUÍS FRANCO

Passi-ho bé i fins a l’any vinent! El Fresc Festival va abaixar el teló el dissabte passat, de la mà de la representació de l’obra teatral El bon policia. 

Una cirereta teatral al conjunt de la programació, que durant tres setmanes ha aplegat 2.800 espectadors. Dividits entre el conjunt de quinze espectacles de teatre, música i paraula, l’assistència se situa en el 85%. 

De fet, en cinc ocasions s’ha hagut de penjar el cartell de sold out i en cinc més la venda d’entrades ha superat el 90% de les cadires disponibles. “A la vista d’aquestes dades no podem estar més satisfets d’aquesta nova edició del Fresc”, valora Joan Carles Sunyer, director de la Fundació 1859, organitzadora del certamen amb BBVA com a patrocinador principal. “Tant des del punt de vista de la resposta del públic, en un any especialment difícil, com pel que fa als resultats artístics, hem fet sense cap mena de dubtes la millor edició del festival”, afegeix Sunyer.

Un dels aspectes a destacar d’aquesta quarta edició és la incidència que ha tingut fora de Sabadell. I és que de l’anàlisi de les dades dels compradors d’entrades es desprèn que el 40% dels espectadors del Fresc són de fora de Sabadell. 

Barcelona és la ciutat que aporta més públic extern, seguida de la veïna Terrassa. En tot cas, els espectadors han arribat de més de 50 municipis diferents, tot reunint gent dels dos Vallesos, el Maresme, el Baix Llobregat i, fins i tot, de l’Anoia, Osona o la Garrotxa, entre d’altres. 

Alberto San Juan / VICTÒRIA ROVIRA

“Això demostra el valor estratègic del Fresc per a Sabadell”, sosté Sunyer. “Estem d’avant d’un festival que té un innegable valor cultural, però que també dinamitza sectors com el comerç i l’hostaleria de la ciutat i que, per tant, és també un revulsiu econòmic”.

Enmig de la pandèmia

A més, cal analitzar les dificultats associades a la gestió sanitària que els organitzadors han hagut de superar. “Hem fet el millor Fresc i l’hem fet en circumstàncies molt difícils per la situació sanitària que, a més, ha experimentat un canvi considerable mentre teníem el festival en funcionament”, exposa el director de la Fundació 1859. 

“Estem molt contents dels resultats que, sense cap mena de dubtes, són un molt bon punt de partida de cara a la celebració, el proper estiu, de la cinquena edició”, conclou Sunyer. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top