Publicitat
Ciutat

El descens dels contagis no atura un estiu de restriccions

Cua per accedir al CAP Centre aquest dilluns / VICTÒRIA ROVIRA

Per primera vegada des de principis de juliol, la setmana passada es van registrar a Sabadell menys positius que l’anterior (un 5%).

Tot i així, les xifres encara segueixen sent molt altes i les principals restriccions de Catalunya per la pandèmia seguiran vigents durant tot l’estiu. Bàsicament això és el toc de queda d’1 h a 6 h de la matinada, el tancament de totes les activitats a les 00.30 h i la limitació de les trobades socials a un màxim de 10 persones (excepte convivents).

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va assegurar dijous al Parlament que Catalunya ja ha superat el pic de la cinquena onada del coronavirus, però va avisar que queden dies de “molt contagi” i de “molta tensió” al sistema sanitari.

La setmana passada a Sabadell es van detectar 1.192 casos, mentre que l’anterior van ser 1.255. Encara són més, però, que els detectats de l’1 al 7 de juliol: 1.031. Es confirma de totes maneres que ja fa 14 dies que la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) va baixant i actualment es troba en 1,02 punts, molt a prop de ser menor d’1, la qual cosa significaria que la pandèmia no es troba en situació de creixement.

El nombre de sabadellencs hospitalitzats continua pujant i en set dies gairebé s’ha doblat, passant 43 a 64 (+49%). En aquests moments la mitjana d’edat dels veïns de Sabadell que tenen Covid-19 és de 32,4 anys.

Baixen els ingressats al Taulí

El nombre de persones ingressades per Covid-19 al Taulí era ahir divendres de 96 en total, 8 menys que el passat dimarts. 68 pacients estan a planta i 28 a UCI. El cap de Malalties Infeccioses del Parc Taulí, Manel Cervantes, destaca que després de tres setmanes en què els ingressos pujaven dia rere dia, “aquesta setmana s’han estabilitzat, especialment a l’UCI”. Tot i així, es tracta d’un centenar de persones ateses per Covid-19, la qual cosa obliga a l’hospital a seguir ajornant intervencions no urgents.

CAPs oberts

D’altra banda, el Departament de Salut assegura que aquest mes d’agost mantindrà oberts tots els CAPs oberts i no en modificarà els horaris.

Publicitat
Comentaris
To Top