Ciutat

Togores i el bosc de Can Deu, en elevat risc d’incendi

Dos ADF fan tasques de prevenció al rodal / O.E.

Risc d’incendi elevat a Sabadell. La sequera de la vegetació a la comarca, la concentració d’efectius i voluntaris a la Conca de Barberà i l’Anoia i l’estat de la massa forestal situen el Vallès Occidental en el nivell 2 del pla Alfa. “El bosc no està preparat”, alerta Josep Hervás, cap d’intervenció d’ADF Sabadell. Si bé la ciutat no té una extensa massa forestal, aquest any els experts han marcat en vermell dues zones: Togores i el bosc de Can Deu són dos punts especialment crítics a Sabadell, on els voluntaris concentren la vigilància i la prevenció diària. “Són zones molt transitades i susceptibles de patir un incendi”, alerta Hervás.

De fet, l’ADF destaca que són les negligències humanes les principals causants dels incendis forestals: “Burilles mal apagades, llumins... no es pot abaixar la guàrdia”, destaca el voluntari. Els experts fan una crida a la prudència i la responsabilitat als boscos perquè un descuit no es converteixi en una catàstrofe.

Publicitat

A Sabadell, cada tarda els voluntaris recorren les zones boscoses a sobre de –com a mínim–un vehicle. Són 35 els voluntaris que protegeixen el rodal de la ciutat, que aquest any han decidit prestar especial atenció a les zones forestals de la ciutat per evitar que es reprodueixi la situació de l’Anoia. Si bé és cert que el rodal de la ciutat té una menor massa forestal que altres termes municipals, Hervás assenyala que hi ha molta pressió als voltants de Sabadell. Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès i Pedra-Santa (Sentmenat) són punts molt crítics –i propers a la nostra ciutat–.

Protegir la comarca

La comarca està “menys protegida” que en altres ocasions perquè la majoria de mitjans han estat focalitzats en sufocar l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia que avui s'ha aconseguit estabilitzar. En aquest sentit, s’extrema la vigilància a la nostra comarca: “La prevenció és clau per atendre i protegir el Vallès Occidental”, expressa Hervás.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top