Publicitat
Ciutat

Biotop, el projecte per fer un salt verd definitiu a Sabadell

Està prevista la construcció d’una bioestació, a la sortida de l’EDAR del Riu-sec / cEDIDA

Aigües Sabadell i l’Ajuntament presenten el Biotop, un ambiciós projecte de transformació de les dues estacions depuradores d’aigües residuals de la ciutat amb l’objectiu de fomentar l’economia circular i millorar la qualitat de vida dels sabadellencs. El Consell d’Administració d’Aigües Sabadell, presidit per Enric Blasco i per l’alcaldessa, Marta Farrés, va aprovar ahir la iniciativa.

Exemple pioner

El projecte, desenvolupat durant el 2020 i presentat a l’Agència Catalana de l’Aigua el desembre passat, parteix de les activitats del cicle de l’aigua a Sabadell per a la generació d’energia i aire net. Així mateix, té la missió de crear un nou model de gestió sostenible i ocupació verda, a través d’aliances amb administracions i entitats, amb la intenció d’acabar tenint una ciutat “més circular, sensibilitzada, digital i resilient”.

El Biotop també és un exemple pioner d’aplicació de les directives marc europees de l’aigua i d’economia circular, completament alineat a la contribució de l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. El Biotop també dona continuïtat a altres accions ja desenvolupades, com ara la instal·lació de plaques solars a les estacions depuradores d’aigües residuals de la ciutat o en algunes cobertes de dipòsits.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ja va presentar el 9 d’abril en roda de premsa aquest projecte com una de les propostes tractores de ciutat, dins de la presentació dels projectes a optar als fons europeus Next Generation.

Actualment, hi ha definides 28 iniciatives, que comporten una inversió aproximada d’uns 120 milions d’euros. Un dels més importants és la construcció d’una bioestació, a la sortida de l’EDAR del Riu-sec. La transformació del cicle de l’aigua també té un pes rellevant en el conjunt dels projectes del Biotop.

Publicitat
Comentaris
To Top