Ciutat

Les farmàcies de Sabadell venen milers de tests d’antígens en deu dies

Una dona compra tests d’autodiagnòstic del coronavirus / VICTÒRIA ROVIRA

La principal demanda és per assistir a trobades socials amb més garantia

Una dona comprant tests ràpids del coronavirus a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Milers de tests ràpids venuts a Sabadell. Les 23 farmàcies de Sabadell que venen proves d’antígens per detectar el coronavirus han viscut un degoteig constant de clients que volien prevenir contagis. “Estem satisfets de poder oferir aquest servei”, expressa Meritxell Blanchart, coordinadora del Vallès Occidental Est del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona.

Des que el Consell de Ministres va aprovar la venda d’aquests productes d’autodiagnòstic sense recepta, el passat 20 de juliol, a Sabadell ja s’han venut milers d’autotests. “Tenim una forta comanda, en venem 150 a la setmana”, explica Santi Argelaguet, farmacèutic.

El sector sabadellenc alerta que aquests tests són “indicats per a totes les persones que no tinguin símptomes de la Covid”. “En cas de tenir símptomes, cal posar-se en contacte amb el sistema de salut trucant al 061 i no un autodiagnòstic”, assevera la farmacèutica Susa González, propietària de La Farmàcia. Hi coincideix Meritxell Blanchart.

De fet, la principal demanda és per assistir a trobades socials amb més garantia: “El perfil general són joves i adults que volen fer trobades, és una mesura preventiva”, afirma Argelaguet. Miquel Blanchart, propietari de la farmàcia Blanchart, explica que ha rebut “persones de totes les edats”.

El gremi farmacèutic avala l’efectivitat d’aquestes proves del 95% i el cost d’un test ronda entre els 7,5 i els 10 euros. Es compren a les farmàcies, però són d’automostra. Perquè constin al sistema de salut, els professionals farmacèutics ho han de certificar: “El pacient es fa el test i nosaltres comprovem el resultat”, diu Blanchart.

Comentaris
To Top