Publicitat
Diners

Sabadell redueix el seu atur en 862 persones el mes de juliol

Oficina de Treball de la Generalitat (CEDIDA)

Un total de 862 sabadellencs van sortir de les llistes de l’atur registrat el juliol -cinquè mes consecutiu de baixada (986 el juny)- per la reactivació de l’economia derivada de l’aixecament d’algunes restriccions imposades per la Covid-19, el ràpid procés de vacunació de la població i la mateixa temporada turística.

Sabadell va baixar el juliol dels 13.000 aturats i els 12.974 registrats signifiquen un 14,49% de la població activa, el mateix percentatge del juny. És la xifra d’atur més baixa des de març del 2020, quan es va iniciar la pandèmia. Com a ciutat de serveis, la millora de les expectatives econòmiques s’està traduint en una ràpida recuperació de l’ocupació.

Aquesta tendència favorable s’aprecia també al conjunt de la comarca. El Vallès Occidental ha reduït el nombre d’aturats en 3.875 persones (3.434 el juny), la qual cosa deixa el nombre total de persones sense feina en 52.304, un 13,31% de la població activa (mateix percentatge que el juny).

Terrassa, l’altra gran ciutat vallesana, ha vist disminuït el seu atur el juliol en 1.238 persones. El total de desocupats és ara de 14.473, un 14,53% de la població activa. La taxa d’atur registrat més baixa de la comarca correspon a Matadepera: 5,78% (202 aturats).

A Catalunya, l’atur registrat ha baixat el juliol en 37.548 persones i deixa en 408.314 el nombre de persones sense feina, mentre que l’afiliació mitjana a la Seguretat Social ha pujat en 30.540 persones (+0,9%). Ara hi ha 3.515.945 persones afiliades.

El secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa, valora les dades de l’atur de juliol de forma positiva, però amb matisos. “Pot ser que estem en una consolidació d’una recuperació prometedora, però no ens podem emmirallar per les xifres perquè encara estem en un moment d’estacionalitat del mercat de treball i perquè hem d’estar amatents a l’evolució de la cinquena onada de la pandèmia”.

El contrapunt el posen els sindicats. UGT alerta que més de 62.000 persones continuen en ERTO i que el 50% dels aturats no cobren prestacions. “Tot i la millora de l’ocupació per l’efecte estacional, els baixos salaris i la precarietat continuen sent un repte de país per a la recuperació”, precisa CCOO.

Publicitat
Comentaris
To Top