Ciutat

El toc de queda, quasi tot l’agost

llum
Primera nit de toc de queda a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Sabadell manté el toc de queda i, per tant, el confinament nocturn fins al proper 20 d’agost. El TSJC ha avalat la pròrroga del toc de queda nocturn a 176 municipis dues setmanes més.

La Generalitat va demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) allargar el toc de queda dues setmanes i ha endurit els criteris per aplicar-lo: redueix de 400 a 250 els casos per cada 100.000 habitants per formar-ne part. Sabadell supera amb escreix aquest llindar: la ciutat actualment acumula una incidència de 323,23 casos per cada 100.000 habitants.

El confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí està vigent fins al divendres a 163 municipis. A partir de llavors, i un cop el TSJC ho autoritzi, s’aplicarà a tots aquells municipis que tinguin més de 250 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants, com és el cas de Sabadell, així com en aquells municipis limítrofs que es consideri tot i no complir els paràmetres. El toc de queda per municipis està vigent des del passat 16 de juliol.

Aquesta mesura s’afegeix a la prohibició de mantenir oberta qualsevol activitat a partir de les 00.30 h. A banda de Sabadell, els municipis afectats més poblats seran Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Badalona, Lleida, Tarragona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Girona, Sant Cugat del Vallès, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Rubí, Viladecans, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Granollers, Cerdanyola del Vallès, Mollet del Vallès, Figueres, Esplugues de Llobregat, Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Igualada.

La Covid frena a Sabadell

La Covid-19 continua en fase de descens a Sabadell, tot i l’elevada pressió als hospitals. La setmana passada es van detectar 703 casos, mentre que l’anterior es van confirmar 1.057 positius. També la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) es troba en caiguda i actualment és de 0,75 punts. Ara per ara, la Covid no està en fase de creixement. 

Comentaris
To Top