Publicitat
Ciutat

Creu Roja reparteix 400 ampolles d'aigua en tres hores entre els vianants a Sabadell

En el punt més àlgid de l'onada de calor, els voluntaris de Creu Roja Sabadell s'han llançat al carrer per repartir aigües entre els vianants i donar-los-hi consells per afrontar aquest pic de temperatures. En només tres hores, l'equip de voluntaris ha repartit prop de 400 ampolles. També mascaretes. "Agraeixes que amb aquesta calor pensin en tu", assegura la Cati Nicolàs, una de les beneficiàries de les ampolles d'aigua, tot afegint que "amb aquesta calor que fa, que no es pot quasi ni aguantar, una ampolleta ens va molt bé".

En paral·lel, el mateix col·lectiu està trucant a 300 sabadellencs, que es troben en situació de vulnerabilitat, per garantir que estiguin bé i en cas que no sigui el cas proporcionar-los ajuda. Sabadell ha assolit, novament, aquest dissabte temperatures rècord. A la 1 del migdia els termòmetres ja rondaven els 37 graus. En aquest context, els voluntaris de Creu Roja de la cocapital vallesana s'han llançat al carrer per repartir ampolles d'aigua entre els vianants que passejaven pel centre. En tres hores, ja n'havien donat unes 400. També consells per afrontar la pujada dels termòmetres. "Hi ha molta gent que ho agraeix, especialment la gent gran", explicava a l'ACN en Joaquim Llovera, voluntari de Creu Roja a Sabadell.

Una d'elles és la Cati Nicolàs, que havia sortit a fer el volt. "M'he comprat una aigua i ja me l'he begut... fa molta calor i s'agraeix la tasca que estan fent", deia. També la Mercè Dinarès, ho agraïa: "Va molt bé que et donin aigua i també mascaretes, perquè molta gent no en porta". I és que a banda de les aigües, l'equip de voluntaris ha repartit prop de 600 mascaretes entre els veïns.

Trucades a col·lectius vulnerables

L'actuació al carrer, però, no és l'única que està fent Creu Roja aquests dies d'onada de calor. A Sabadell els voluntaris també estan trucant a les 300 persones que, segons el llistat dels Serveis Municipals, es troben en situació de vulnerabilitat. "Els hi preguntem com estan, els hi donem consells i, en cas que ho necessitin, els anem a veure", explica la voluntària Esmeralda Fernàndez. Només en aquesta jornada de dissabte, l'equip té intenció de fer 80 visites, algunes d'elles a persones sense llar que tenen localitzades. "Els i portem aigua i ens assegurem que estiguin bé", afegeix.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top