Ciutat

Les obres de reforma del carrer Indústria començaran amb un mes de retard

La transformació del primer tram del carrer de la Indústria (Centre) en un espai amb prioritat per a vianants començarà almenys amb un mes de retard. Tot i que la voluntat política era iniciar les obres el passat mes de juliol i es va prémer l’accelerador per intentar aconseguir-ho, la realitat és que tampoc havien començat aquest dilluns, 16 d’agost.

El carrer de la Indústria cantonada Sant Llorenç, aquest dilluns / D.S.

Fonts municipals apunten que previsiblement els treballs començaran a final de mes i s’espera tenir la data d’inici de les obres en els pròxims dies. Hi ha pressa al consistori i entre els veïns per iniciar les obres abans que comenci el nou curs escolar, ja que afectaran una part sensible de la mobilitat de la zona.

Primer tram per a vianants

El projecte preveu transformar en un espai de prioritat per a vianants el primer tram del carrer, entre els de Sant Joan i Sant Llorenç, i és en aquest tram on hi ha l’Oficina d’Atenció Ciutadana al despatx Lluch, el servei municipal de recaptació, l’escola Sagrada Família i col·legi d’Enginyers, entre altres, a part de ser un carrer d’accés a la Gran Via. Les obres s’haurien d’acabar el gener de l’any que ve i  tenen un pressupost de -pràcticament- un milió d’euros.

El tram del carrer mantindrà els arbres existents i guanyarà parterres per incrementar el verd urbà. Amb la reforma, venint des del carrer de Sant Joan amb cotxe només podran girar a Indústria aquells veïns que tinguin un aparcament i vehicles de càrrega i descàrrega, sempre fora de l’horari d’entrada i sortida de l’escola. La resta de vehicles podran accedir al carrer de la Indústria des del de Sant Cristòfol a una velocitat de 10 km/h. Per compensar la pèrdua d’aparcament s’habilitaran zones de Petó i Adeu per deixar els nens a l’escola al carrer de Sant Cristòfol i a l’aparcament del Vapor Turull.

Reurbanització del carrer de la Indústria: obres a partir del juliol, renovat el gener del 2022

Comentaris
To Top