Ciutat

Els experts defensen la vacunació: “Ens protegeix molt”

Maria Rosa López, primera sanitària vacunada a Sabadell/ VICTÒRIA ROVIRA

“La vacuna ha salvat moltes vides”, assegurava el cap de Malalties Infeccioses del Taulí, Manel Cervantes, en una entrevista amb el Diari. Si bé s’han pogut detectar alguns efectes secundaris, “la majoria lleus”, l’evidència és que la vacuna ens protegeix. “El que sí que podem afirmar és que la protecció de les vacunes és molt alta”, afirmava Cervantes. 

Les dades corroboren l’eficàcia de la vacuna: actualment hi ha 24 pacients ingressats per Covid-19 a l’UCI del Taulí, que ocupen la meitat dels llits de cures intensives. En el pitjor dels moments es van haver d’atendre 80 pacients a aquesta unitat.

Les dades del juliol també apunten a la incidència positiva de la vacunació: el 70% dels pacients que van ingressar a l’UCI per Covid no havien rebut cap dosi del vaccí. El 30% disposava d’una dosi, i només s’ha donat un cas –una persona amb patologia prèvia– que ja havia rebut la pauta completa de vacunació. 

També s’ha frenat en sec la mortalitat al Taulí: durant el mes de juliol –quan es registrava el pic de la cinquena onada– es van comptabilitzar una vintena de defuncions al Taulí, una xifra molt allunyada dels mesos d’abril o maig, quan se n’havien arribat a registrar un centenar. 

La pandèmia recula a Sabadell

La setmana passada a Sabadell es van detectar 243 casos, mentre que l’anterior hi havia 322 positius. També la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) es troba en descens i actualment és de 0,81 punts, lleugerament per sota de la mitjana a Catalunya (0,85 punts). I l’edat mitjana de contagis és de 39 anys aquesta última setmana. Segons les últimes dades disponibles, hi ha 47 pacients ingressats per Covid a Sabadell. 

Comentaris
To Top