Oci i cultura

El documental sobre l’assassinat de Gustau Muñoz aterra a Sabadell

Muñoz va ser assassinat l'any 1978 / CEDIDA

Tenia 16 anys quan va morir a trets per la policia, durant una manifestació a Barcelona. Fa 43 anys. Era 1978. De fet, era una protesta amb motiu de la Diada de Catalunya, fet pel qual familiars i amistats li reten homenatge cada 11 de setembre. Enguany no serà menys, amb la tradicional ofrena floral al número 34 del carrer de Ferran (just a l’alçada on caigué mort). Avui dia hi ha una placa, on es pot llegir: “Gustau A. Muñoz. Militant de la Unió de Joves Marxistes-Leninistes. Assassinat per les forces d’ocupació l’11 de setembre de 1978”. De fet, la formació de Gustau estava adscrita al Partit Comunista d’Espanya Internacional, el PCE (I).

Antic retrat de Muñoz / CEDIDA

Enguany, però, els actes de commemoració també aterren a Sabadell. I és que aquest divendres s’estrena a la ciutat el documental Gustau, la Transició al descobert, de Jaume Domènech. La projecció, que arrenca a les 19 h, tindrà lloc a l’Auditori del Centre Cívic de Sant Oleguer. A banda de la projecció del documental, però, també rebrem la visita de Marc Muñoz, germà del jove i fatídic protagonista. Estarà acompanyat pel ja esmentat director. De fet, el documental (de Balandra Films) narra la persistent recerca de justícia per part de la família del jove assassinat.

L’accés a la sala serà gratuït, però cal fer reserva prèvia en aquest enllaç. L’acte està organitzat per Gent Republicana. Activa’t per la independència.

Comentaris
To Top