Oci i cultura

L’Ajuntament comprèn la frustració de les colles, però sosté que no té marge d’acció

Imatge d'un correfoc de l'any 2019 / V. ROVIRA

Les aigües baixen tèrboles en l’àmbit de la cultura popular i els ambients autogestionats. I és que les restriccions establertes per l’Ajuntament de Sabadell han propiciat que renunciïn a algunes de les seves activitats més populars. Per això, les colles de la Cultura Popular es manifestaran avui a les 21 h, en una protesta nocturna que sortirà de la plaça de la Sardana. A més a més, la Comissió de Festes Populars ha decidit anul·lar les Barraques, entre crítiques a l’organització de l’FM per part de l’Ajuntament.

Unes crítiques que des de l’Ajuntament contextualitzen en un escenari més ample. “No és exclusiu de Sabadell, està passant a tot arreu, perquè la cultura popular és poc compatible amb la Covid, ja que hi ha molt de contacte estret entre persones”, explica el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, qui està sent la cara municipal davant aquestes tensions. “De fet, entenem que les colles vulguin actuar al carrer. Però almenys hem pogut habilitar un recinte gran com Fira Sabadell, per garantir que no fos una pèrdua total i que poguessin fer les actuacions”, afegeix. Bàsicament, que no té marge d’acció davant el perill de la Covid-19. De fet, de la Rosa creu que la polèmica pot servir “per reformular les coses i debatre sobre el futur”.

Les colles de cultura popular protestaran contra l’Ajuntament per l’organització de la FM

Pel que fa a les Barraques, el regidor sosté una línia similar: “Ens encantaria recuperar el model del 2019. Però ja des del passat novembre estava clar que enguany no es podria fer com sempre”. De la Rosa reconeix positivament que la Comissió de Festes Populars “té molt controlats els aforaments i la forma d’organitzar”. Però en previsió que els concerts de Zetak i Che Sudaka atreguin un gran nombre de joves, fa una crida al jovent a no fer grans aglomeracions ni botellons a l’entorn exterior de la plaça del Treball. “I encara menys una setmana abans de començar el curs escolar”, conclou.

Comentaris
To Top