Publicitat
Ciutat

La religió a Sabadell, unida per recordar les víctimes de la Covid

Una desena de sacerdots han reflexionat sobre el dol durant la pandèmia / LLUÍS FRANCO

Les comunitats religioses de Sabadell s'han unit per acomiadar les persones que han perdut la vida durant la pandèmia. Representants d'una desena de confessions que es practiquen a la ciutat han reflexionat sobre els processos de dol, l'acompanyament als familiars dels difunts i l'esperança, a l'amfiteatre dels jardinets Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell, aquest diumenge, en un acte emmarcat dins de la Festa Major. Hi han assistit més d'un centenar de persones.

El confinament va obligar les confessions a reformular l'acompanyament religiós. L'arxipreste Txema Cot ha recordat que l'Església catòlica "es va haver de fer present a través de capes d'EPIs al Taulí", als cementiris, a les residències, a cerimònies pòstumes o als mitjans de comunicació. Són "camins" que van haver d'explorar de nou per ser al costat de qui els necessitava. "L'amor quan és autèntic sempre troba camins. Si l'amor no és autèntic, troba excuses", ha expressat.

L'amor també ha estat citat per Maria Dolors Escolar, de l'Església de Jesucrist dels Sants dels darrers dies: "Ens ajuda tant a creients com no-creients. Sempre tindrem l'amor a dins nostre, i les persones mai ens deixen del tot perquè els records ens acompanyen tota la vida".

Les paraules de l'imam Mustafà han anat precedides d'una pregària. Ha apuntat que, durant la pandèmia, han hagut d'encaixar el dol des de la "paciència, la fe i la raó".

L'arxipreste Txema Cot, a l'Amfiteatre / LLUÍS FRANCO

El pastor Fran Segarra, de l'Església evangèlica, ha lamentat que "la mort no estava al guió, i quan truca a la porta, l'hem de plorar". Al seu torn, Xavier Guerrero, de l'Església baptista, ha apel·lat a "la fraternitat, la cura i la comunió" com a respostes al dolor.

Un acte de Festa Major

L'alcaldessa, Marta Farrés, ha reivindicat que, enmig de la celebració, hi hagi també espai per al record de les persones que ens han deixat durant la pandèmia. "Hem trobat consol en amics, familiars, la música, escrivint... Avui volem que les famílies, a través de la ciutat, trobeu el consol que necessiteu".

La cerimònia, organitzada per l'Associació Diàleg Interreligiós de Sabadell, ha comptat amb acompanyament musical, la presència de representants de tots els grups municipals i la presentació de la periodista Karen Madrid. Per altra banda, el també periodista Xavier Andreu ha llegit un relat sobre l'esperança.

Hi han estat presents el reverend Stephen Philips, de l'Església anglicana; el pastor Fran Segarra, de l'associació d'esglésies Evangèliques de Sabadell; el pastor Xavier Guerrero, de l'Esglèsia baptista; Marta Matarin, de l'associació Espiritual Brahma Kumaris; Ismael Oliver, de la religió budista; l'arxipreste Txema Cot, de l'Església catòlica; Maria Dolors Escolar, de l'Església Jesucrist dels Sants dels darrers dies; Carolina Torroella, de la comunitat Baha'í; Iman Mustafà, de la comunitat musulmana; i Helena Virgili, de l'Església ortodoxa romanesa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top