Ciutat

Les obres de escola de música del sud, l’any que ve

L’Ajuntament treu a licitació el projecte d’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer per 3 milions d’euros

El centre cívic de Sant Oleguer / Ó. E.

L’Ajuntament preveu començar les obres d’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer a principis d’any. Permetran ubicar-hi la nova seu del sud de l’escola municipal de música, un projecte que va planificar l’anterior govern quadripartit i que també preveu fer-ne una altra al nord, mantenint la del Centre. Aquest dilluns l’actual executiu ha aprovat treure el projecte a licitació per valor de tres milions d’euros. Es preveu que les obres comencin a principis de l’any vinent i no s’ha concretat quant duraran.

L’ampliació del centre cívic permetrà millorar la distribució dels espais de l’equipament i incloure-hi la seu de l’escola de música.

Imatge virtual del projecte inicial de l’escola de música del sud / CEDIDA

A Sant Oleguer es construiran quatre nous volums amb una superfície total construïda de 2.735 metres quadrats. Dos volums, en planta baixa, es faran en la part central, a cada banda del vestíbul. Un servirà per a la reubicació de la consergeria i l’altre per reallotjar els despatxos d’administració i l’oficina. A part es construirà un tercer volum, amb serveis de bar del centre cívic, que servirà de nexe entre l’edifici existent i l’ampliació principal.

Pendents dels Jutjats

La confirmació del projecte per part de l’actual govern la tardor del 2019 va dissipar els dubtes que tenien els veïns sobre la continuïtat de la proposta en haver-se produit el canvi de govern el mes de juny anterior.

Tot i que l’executiu de Marta Farrés hagi donat continuïtat al projecte, tampoc s’ha deixat de banda la proposta que el PSC portava al programa electoral de les passades eleccions municipals de centralitzar l’escola de música i el conservatori, així com tenir un auditori i un espai per a entitats en un mateix lloc. La voluntat del consistori continua sent ubicar tots aquests equipaments en el solar de l’aparcament de sorra de l’Eix Macià, però el projecte es planteja a llarg termini i depèn de què es faci amb els Jutjats de Sabadell, ja que s’està pendent que la Generalitat decideixi si rehabilita l’actual o en fa un de nou. En aquest últim cas, Farrés preveu cedir el solar de l’aparcament perquè es pogués construir l’edifici allà.

Comentaris
To Top