ESPORTS

“Sorpresa i preocupació” al club i “indignació” a l’afició pels horaris a la Nova Creu Alta

Serà difícil repetir aquesta imatge de la graderia en un divendres / Lluís Franco

Gran malestar. Es veia venir i la publicació dels quatre pròxims horaris de la Primera RFEF per part de la Federació Espanyola i Footers ha provocat una cataracta de reaccions en clau arlequinada. El Centre d’Esports ha estat el gran damnificat amb dos partits consecutius el divendres a les 7 de la tarda a la Nova Creu Alta, davant el Vila-real B (1 d’octubre) i At. Sanluqueño (15 d’octubre). Una situació totalment atípica que pot repercutir negativament en l’assistència de públic a l’Estadi.

De fet, el club ha remès un escrit a la Comissió delegada de la categoria de la Federació Espanyola de futbol mostrant la seva “sorpresa i preocupació” per aquesta circumstància. No es vol interpretar com una queixa oficial, però sí com un avís perquè situacions així no es tornin a repetir amb freqüència durant la temporada. “No és normal dos partits seguits a casa en divendres a les 7 de la tarda”, lamenten des del club arlequinat. Es considera que perjudicarà de manera especial als socis i seguidors que per les seves obligacions laborals no podran assistir a l’Estadi i, de retruc, l’equip d’Antonio Hidalgo tindrà menys suport des de la graderia. A més, el duel contra el Vila-real B podia repercutir en una gran entrada a la Nova Creu Alta pel nivell del rival en dissabte o diumenge.

El grau d’indignació per part dels socis i aficionats creix notablement observant les xarxes socials. “No tenen en compte el públic, és incomprensible posar un partit divendres a les 7 de la tarda. A més, els comerços i negocis continuen oberts a aquesta hora a la ciutat”, és la queixa generalitzada. “Venim d’una temporada sencera sense poder accedir a l’Estadi per la pandèmia i ara ens ho impedeix una plataforma”, també s’ha pogut llegir. La situació no es pot ni comparar amb la LFP a la Lliga SmartBank, que també programava partits els divendres o dilluns. Clubs com el Sabadell rebien més de 3 milions d’euros pels drets de televisió i, en canvi, ara en prou feines arriben als 235.000 euros.

És evident que els horaris ja establerts són inamovibles i el Sabadell jugarà en divendres contra Vila-real B i At. Sanluqueño, però el club confia que tot aquest enrenou serveixi per evitar situacions semblants en pròximes jornades. De totes maneres, la intenció de Footers és mantenir els partits que considera ‘importants’ els divendres malgrat les queixes per la qualitat de les imatges i els habituals talls durant la retransmissió.

4.800 espectadors sense formulari

De moment, el Sabadell es vol centrar en el pròxim duel contra el Barcelona B que serà, curiosament, en l’horari de tota la vida: diumenge a les 5 de la tarda a la Nova Creu Alta. En l’àmbit esportiu Hidalgo està pendent de l’evolució de Diego Caballo, que va patir unes molèsties al bessó i per això va demanar el canvi al descans al Collao. S’espera que estigui recuperat. D’altra banda, el topall màxim d’espectadors per aquesta jornada serà de 4.800 després de l’augment fins a un 40 per cent de l’aforament permès per la Generalitat. No caldrà omplir cap formulari, com va passar davant la B. Linense, i els socis podran accedir a l’Estadi presentant el carnet.

Comentaris
To Top