Ciutat

Sabadell celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats infantils i una exposició

Sabadell celebra, del dia 16 al 22 de setembre, la Setmana Europea de la Mobilitat. Ajuntament i Transports Urbans de Sabadell (TUS) han organitzat tallers infantils i una exposició d’autobusos en una campanya de sensibilització contra el canvi climàtic. “Per l’any 2022 tindrem 50 quilòmetres de carrils bici a Sabadell. Impulsem la comunicació supramunicipal amb Sant Quirze, Terrassa i Matadepera”, ha destacat el tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Jesús Rodríguez.

La flota municipal de Sabadell està formada per 182 vehicles i pràcticament la meitat ja són vehicles elèctrics (84), híbrids (2) o GLP (4). En els propers sis anys es determinarà, a través del Pla de Mobilitat Sostenible, com serà la mobilitat del futur: “Impulsarem els desplaçaments a peu i bicicleta i tindrem com a horitzó la sostenibilitat i la qualitat de l’aire”, ha destacat Rodríguez. De la seva banda, la regidora de Transició Energètica, Mar Molina, sosté que la prioritat és “una transformació cap a l’energia sostenible”.

Des de l’Ajuntament han destacat que Sabadell ha posat en marxa l’ampliació de la xarxa ciclable, l’adequació dels entorns escolars i ampliació de voreres. De fet, alguns d’aquests projectes han estat cofinançats amb els fons europeus FEDER en el marc del projecte Edusi.

Dissabte 18, tres tallers

Dissabte s’han organitzat tres tallers infantils d’11h a 14h i de 17h a 20h al Racó del Campanar. En un dels espais es podrà gaudir d’un taller de contacontes sobre mobilitat i salut. D’altra banda, tindrà lloc un taller amb retallable i, finalment, es podrà construir un cotxe eòlic de joguina amb material sostenible. Al mateix espai, TUS farà una exposició de tres autobusos –dos històrics i un híbrid– on s’informarà dels beneficis del transport públic i sostenible.

Comentaris
To Top