Publicitat
Ciutat

El Gremi de Fabricants inicia els treballs de rehabilitació de la seva façana

La façana de l’edifici del Gremi de Fabricants de Sabadell ha començat a viure un procés de rehabilitació que durarà uns mesos. La secretària general de la institució, Núria Aymerich, remarca que a la façana “no hi ha cap punt feble”, però s’ha encarregat un informe tècnic per valorar-ne l’estat després que a primers d’any es va desprendre un petit tros de pedra de sobre la cornisa sense causar ferits ni danys. “Ho revisem perquè tot estigui en ordre”, comenta Aymerich, i s’aprofita l’avinentesa per revisar tota la façana i posar-la al dia. 

La seu del Gremi, aquesta setmana / D.S.

Per poder fer l’informe tècnic que determini l’abast de la rehabilitació s’ha instal·lat una bastida a la façana del carrer de Sant Quirze, 30 (Centre). Un cop aquest document estigui a punt, es passarà a demanar la llicència d’obres corresponent a l’Ajuntament, tenint en compte aspectes com que es tracta d’un edifici històric de la ciutat, protegit pel pla de protecció del patrimoni local. Segons la secretària general del Gremi de Fabricants, les obres demanen “paciència”, però subratlla que “és important mantenir l’edifici al màxim de bé possible”.

La seu del Gremi és un edifici construït el 1883 per Narcís Nonell Sala. D’estil neoclàssic, va ser seu del Banc Sabadell als pocs anys de fundar-se l’entitat bancària i acull obres del pintor Antoni Vila Arrufat i l’escultor Camil Fàbregas, entre altres.

Publicitat
Comentaris
To Top