Publicitat
Ciutat

La Fundació Main i Lluís Casanovas, a títol pòstum, guardonats amb el premi IX Memorial Àlex Seglers

La IX edició del Memorial Àlex Seglers ha premiat la Fundació Main i a Lluís Casanovas, a títol pòstum, en reconeixement de la tasca feta en la promoció de valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures i creences, tot contribuint al diàleg entre persones en la defensa dels drets humans i dels valors del món contemporani. Tanmateix, s’ha volgut retre un homenatge pòstum a Arcadi Oliveras, qui l’any 2016 va rebre el guardó del Memorial Àlex Seglers, amb una lectura de textos a càrrec de l’actor sabadellenc Jordi Boixaderas.

L’acte s’ha celebrat aquesta tarda a la Casa Duran, i l’entrega de premis ha estat presidida per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la segona tinenta d’alcaldessa Marta Morell. El primer premiat, la Fundació Main, va néixer fa trenta-cinc anys al barri de torre-romeu, i diverses dècades després té presència a quatre comarques i a 10 municipis: “Una pandèmia ens ha esgotat i també ens ha enfortit per la lluita del benestar global. Sempre prioritzant i sentint-nos actors dels drets dels infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat”, ha explicat el president de la Fundació, David Rodríguez.

La tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, fent entrega d’una serigrafia feta per als alumnes de l’escola Xalest al president de la Fundació Main, David Rodríguez / D.S.

A continuació, Montse Roca, vídua de Lluís Casanovas, ha rebut de mans de l’alcaldessa Marta Farrés el guardó de la IX edició del Memorial Àlex Seglers: “Compartir aquest reconeixement amb la Fundació Main, també seria per al Lluís un gran orgull. A més poder coincidir amb l’Arcadi és tot un honor. L’Arcadi va morir l’abril passat i el Lluís al maig. Segur que s’han trobat”, ha expressat, Roca, visiblement emocionada.

Casanovas (1944-2021) va ser un capellà (1969-1973) sindicalista que va desenvolupar la seva tasca en l’àmbit dels joves, l’entorn obrer i en els moviments de cooperació a Sabadell.

L’alcaldessa, Marta Farrés, fent entrega d’una serigrafia feta per als alumnes de l’escola Xalest a la vídua de Lluís Casanovas /D.S.

Publicitat
Comentaris
To Top