Publicitat
Oci i cultura

Joves (i de Km0) prenen el Principal

Concert del festival de Fados, el passat Nadal, al Teatre Principal / VICTÒRIA ROVIRA

Una brúixola indica el camí a seguir. I la de Joventuts Musicals passa per les coordenades de jovent i proximitat. 

Així s’entén la temporada de Cambra i -especialment- el cicle Música de Saló. “Fem una aposta per la formació i pels joves”, avança Joana Soler, presidenta de l’entitat. “I una aposta pel Km0, sense caure en endogàmies”, afegeix el regidor Carles de la Rosa. 

De fet, Música al Saló són concerts íntims a la sala noble del primer pis, amb aforament per una trentena d’espectadors. “És una experiència immersiva, molt propera”, explica el regidor. “I en acabar, el públic pot dialogar amb els músics”, diu ara Soler.

I aquí rau la gràcia: “Són músics molt joves que tenen pràcticament la primera oportunitat d’actuar en espai així”. En canvi, la temporada de cambra es desenvolupa a l’auditori del Principal, i si bé els músics tampoc són massa grans, “ja estan més consolidats”.

I si aquesta és la filosofia, quina és la programació? Pel que fa a la Cambra, s’enceta el divendres 15 d’octubre (20 h) amb el torn del violinista sabadellenc Josep Colomé i del pianista Dani Espasa. Presenten Off the record, un concert íntim que inclou peces de Schumann, Ravel o Messiaen, a més de tangos de Piazzolla o una bressola de Toldrà.

El divendres 12 de novembre, es podrà sentir el Quartet per a la fi dels temps de Messiaen, una de les obres més compromeses i colpidores de la composició de la primera meitat del segle XX. Són quatre músics: Miquel Ramos al clarinet, Joel Bardolet al violí, Pau Codina al violoncel i Carles Marigó al piano. 

Finalment, el divendres 17 de desembre tocarà el Ludwig Trio. Nascut el 2009, és una de les formacions de música de cambra més reconegudes de tot el món. El formen els germans Abel Tomàs (violí) i Arnau Tomàs (violoncel) –tots dos membres del cèlebre Quartet Casals– i la pianista coreana Hyo-Sun Lim.

Pel que fa als concerts al Saló del Principal, el 27 d’octubre el Cat Klezmer Trio presentarà Una volta al món en 80 minuts, amb Xavi Pendón, al clarinet i la tenora; Xavi Torras, a la guitarra, i Joni Aldunate, al contrabaix. El 24 de novembre, la flautista Marta Torres Balcells proposarà The Magical Flute, un concert en què interpretarà obres de Telemann, Tárrega, Debussy i Albéniz, entre altres compositors.

Finalment, l’1 de desembre, serà el torn del grup Parcours, amb Miquell Vich Vila a la percussió i Helena Otero Correa al saxo, presentaran Átropos. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top