Publicitat
Ciutat

La ubicació de l’àrea de gossos de Gràcia no convenç part del veïnat

El pipicà, ubicat al barri de Gràcia / lluís franco

La nova àrea de gossos que s’està construint al barri de Gràcia –al solar entre el carrer de Rocafort i de Boccaccio– no convenç una part del veïnat, que assegura que “està molt allunyada” dels habitatges i preveu que “no se’n farà cap ús”. Així ho han assegurat diversos veïns entrevistats pel D.S., que apunten que s’hauria d’haver optat per “un espai més cèntric” del barri.

Per la seva banda, fonts municipals defensen que la ubicació del pipicà es va consensuar amb l’agrupació de veïns. “No ens sembla una mala opció, perquè és una zona gran [740 metres quadrats]. Però ens oposàvem totalment que el pipicà ocupés l’espai de la plaça de les Corts Catalanes”, explica Teresa Llamas, presidenta de l’agrupació.

La nova àrea, però, ha estat criticada per alguns propietaris de gossos: “Està a pràcticament 20 minuts de casa. I és una zona solitària i fosca per passejar al vespre”, afirma Lluïsa Ramon, veïna de Gràcia. 

A banda, el nou pipicà ha implicat la pèrdua d’una trentena de llocs d’aparcament. Mentre que fonts municipals sostenen que la xifra és “insignificant” a una zona industrial, diversos treballadors asseguren que, quan les empreses funcionen a ple rendiment, “falten places per aparcar”. 

Un pipicà per districte

Enguany l’Ajuntament ha previst l’ampliació de l’àrea de gossos de Can Gambús i la de Bellsolà (Sol i Padrís). L’any vinent se’n construiran al sud, al districte 4 i al districte 7. L’objectiu del consistori és ubicar una àrea de gossos a cada districte abans d’acabar el mandat, segons avançava la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell.

Publicitat
Comentaris
To Top