Publicitat
Ciutat

Sabadell per la República insisteix a retirar noms d’esclavistes dels carrers

Membres de la junta de Sabadell per la República / G. Plans

Sabadell per la República insisteix a enretirar noms d’esclavistes dels carrers de la ciutat. Concretament, demanen que se substitueixi del nomenclàtor Joan Güell i Ferrer, a qui titllen de “defensor destacat de l’esclavització dels africans”, per Miriam Makeba, icona de la lluita contra el racisme i l’apartheid a Sudàfrica.

Per altra banda, el carrer de Marqués de Comillas, a qui també assenyalen com a “negrer”, volen que passia  anomenar-se carrer de Rosa Parks, en referència a l’activista.

L’associació Sabadell per la República ha reprès el cicle de ponències i debats, aquesta tardor. Rere el nom Seminari Republicanisme i Procés Constituent, el Casal Pere Quart acollirà fins a finals de desembre diferents xerrades, presencials i en línia, a través de Youtube. La primera va ser de Joan Tafalla i també hi participaran David Fernàndez, Dolors Sabater, Xavier Domènech, Josep Bel, Ramon Franquesa, Iolanda Fresnillo i Lucia Aliagas.

“Els ponents desenvoluparan reflexions per apropar-nos a quines alternatives tenim com a futur estat republicà o estats republicans”, va detallar Joan Balart, president de l’entitat. També va assenyalar que han buscat diversitat a l’hora d’entendre el republicanisme. “Els objectius a què aspirem són “la igualtat, la llibertat i la fraternitat, que en una monarquia parlamentària no es compleixen”, va reivindicar.

A l’acte de presentació de les ponències, aquest dijous al Casal Pere Quart, Joan Balart va esperonar a reprendre el debat a Sabadell per “aportar una nova revifada al republicanisme”.

Publicitat
Comentaris
To Top