Diners

El Banc Sabadell guanya 370 milions d’euros fins al setembre, un 82,4% més que l’any passat

El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno / ACN

El Banc Sabadell (BS) ha guanyat fins al mes de setembre un benefici net atribuït de 370 milions d’euros, xifra que significa un augment del 82,4% respecte fa un any. Sense incloure-hi el banc britànic TSB, els guanys són de 288 milions davant dels 358 del 2020, que inclouen la plusvàlua neta extraordinària de 293 milions per la venda de Sabadell Asset Management (-19,6%).

Dit això, en el tercer trimestre de 2021, el benefici de l’entitat bancària és de 149 milions, un 1,4% més que el trimestre anterior, mentre que sense TSB és de 106 MEUR.

El conseller delegat de l’entitat bancària, César González-Bueno, ha afirmat que els resultats del tercer trimestre estan en línia amb tots els objectius del pla estratègic del Banc, que tenen en part molt a veure, segons ha reconegut González-Bueno, amb el creixement de l’activitat comercial de l’entitat i a la bona evolució de TSB.

Per la seva banda, el director financer de Banc Sabadell, Leopoldo Alvear, ha destacat que estan satisfets amb l’evolució de tots els epígrafs del compte de resultats: marge d’interessos, comissions, costos recurrents i provisions.

Estalvi pel pla d’ajustament de plantilla

D’altra banda, el pla d’ajustament de plantilla pactat recentment amb els sindicats tindrà un cost de 331 MEUR—269 milions per l’ERO, 29 per mesures addicionals d’eficiències i 30 pel tancament d’oficines—, però permetrà al BS estalviar 130 milions anuals. Aquest estalvi es notarà a partir de l’any 2023, tot i que l’any vinent ja espera aconseguir-ne el 85%. El pla és posterior al finalitzat a primers d’any en què el Banc va tenir un estalvi anual de 140 milions d’euros.

Entre els dos plans de reestructuració, el banc confia en estalviar un 20% dels costos que tenia el tercer trimestre del 2020, i es tancaran un 25% de les oficines que es tenien obertes en aquell moment.

També creixen els ingressos

Pel que fa als ingressos, arriben als 3.633 milions, un 2,5% més en termes interanuals. En la comparativa trimestral, l’augment és de l’1,5%. El marge d’interessos creix interanualment un 0,7% fins als 2.563 milions, mentre que durant el trimestre augmenta un 2,9% i arriba als 877 milions d’euros.

Les comissions netes arriben a la xifra de 1.070 milions d’euros, cosa que representa un creixement del 7,0% respecte l’any passat pel bon comportament de les comissions de serveis, així com de fons d’inversió. En paral·lel, el crèdit viu de Banc Sabadell tanca el setembre amb un saldo de 152.438 milions (110.488 sense TSB). El “bon comportament” de les hipoteques ha impulsat el creixement de la inversió fins al 5,9% interanual, ajudat per la “bona dinàmica” del crèdit comercial a empreses, pimes i autònoms a l’Estat.

Així mateix, la producció hipotecària continua la tendència positiva i assoleix els 1.372 milions, un 33% que l’any passat. A més, els recursos de clients en balanç totalitzen 157.930 milions d’euros, um 6,6% més en el paràmetre interanual.

L’entitat també indica que els actius problemàtics es mantenen “estables” en el trimestre amb 7.377 milions, dels quals 6.004 són préstecs “dubtosos” i 1.373 actius adjudicats. La cobertura d’actius problemàtics se situa en el 54% i la ràtio de morositat es manté estable en el 3,59%.

TSB, 82 milions

La filial britànica TSB ha aportat 82 milions al BS fins al setembre, davant dels 155 milions de pèrdues de l’any passat. En el tercer trimestre, l’aportació ha estat de 43 MEUR, un 18,1% més que en el segon trimestre.

Comentaris
To Top