Publicitat
Ciutat

Els CAP incorporen serveis de benestar emocional

De moment n’hi ha als barris de Torre-romeu, Campoamor, Ca n’Oriac i Sant Julià i un dels objectius és reduir la medicalització dels pacients

El CAP Sud és un dels que tindrà referent emocional / LLUÍS FRANCO

Els CAP de La Serra, a Torre-romeu; el de Sud, a Campoamor; el de Ca n’Oriac i el del Nord, a Sant Julià, han incorporat en els darrers dies un nou professional, el referent de benestar emocional. En total, doncs, Sabadell ja compta amb quatre professionals d’aquestes característiques que de moment es despleguen en les zones econòmicament i socialment més desafavorides de Catalunya, 45 en total, i la seva tasca va dirigida tant a joves com a gent gran i persones que viuen soles. Es tracta d’una de les primeres mesures que el Departament de Salut de la Generalitat posa en marxa com a resultat de l’aplicació del Programa de benestar emocional i salut comunitària.

Promoció i prevenció

Aquest nou programa té l’objectiu d’incrementar i millorar la promoció i prevenció del benestar emocional a la comunitat, millorar el coneixement i la intervenció precoç sobre els factors psicosocials de la comunitat i reduir la medicalització de temes relacionats amb el malestar emocional.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va destacar a la presentació del programa la importància que té l’abordatge comunitari de la salut emocional de les persones, que ha quedat especialment afectada en alguns casos a causa de la pandèmia del coronavirus. “Amb aquest programa no farem psicologia clínica, sinó prevenir el malestar emocional que hi pugui haver en totes les capes de la societat, en tots els grups d’edat: joves i gent gran”, va dir.

El Departament de Salut destaca que la iniciativa de posar en marxa aquest servei de suport al benestar emocional neix a petició dels mateixos professionals de l’Atenció Primària.

Publicitat
Comentaris
To Top