ESPORTS

Pepe Martí acaba tercer en l’any del seu debut a l’F4 espanyola

Pepe Martí, en el podi de la darrera cita de l'F4 espanyola / CEDIDA

Pepe Martí va posar punt final a la seva primera temporada de monoplaces a casa, en el circuit de Barcelona-Catalunya, en un cap de setmana en què es va mostrar molt competitiu des dels entrenaments lliures del divendres de l’F4 Spanish Championship.

A més, va aconseguir la primera pole position en cotxes el diumenge, el pilot del Campos Racing va certificar el tercer lloc de la general final del campionat – primer dels pilots espanyols– i el segon dins els rookies. També, la resta de participants i equips de l’engraellat van atorgar-li el premi al Pilot més Valuós de la temporada, que reconeix a aquell que ha tingut més progressió durant l’any i per als seus valors.

El jove pilot de 16 anys arribava a la seva cursa com a local amb ganes d’oferir una gran actuació davant la seva gent que es va acostar a Montmeló amb motiu del darrer esdeveniment de la temporada de la categoria de formació espanyola. Des del mateix divendres, a l’FP1, va deixar clares les seves intencions en acabar segon, a una dècima del més ràpid, i a l’FP2 va millorar unes altres tres dècimes per acabar al capdavant.

A la classificació 1 anava pel camí d’aconseguir la pole position, quan una bandera vermella a 1:13 del final va impedir-li millorar, havent-se de conformar amb el tercer lloc de l’engraellat per a la cursa 1.

En la sortida del dissabte a la tarda, Martí va completar uns primers metres sensacionals per posar-se líder i aguantar l’empenta del campió, Dilano Van’t Hoff, durant pràcticament tota la cursa. La intensa batalla de tu a tu fins a la bandera a quadre li va donar a Pepe Martí el seu novè podi de la temporada davant el seu públic amb el segon lloc final, que li va valdre per escurçar 10 punts al segon de la general abans de les darreres dues mànigues de l’any.

Malgrat això, va haver de sortir 23è en la cursa 2 del diumenge al migdia a causa d’una bandera vermella de la Q1, que va impedir a la majoria de favorits marcar una segona volta ràpida. Així i tot, va estrènyer les dents i va aprofitar el gran ritme de cursa per guanyar 11 posicions i acabar 12è en un autèntic recital sobre l’asfalt de Montmeló, superant en pista als que han estat els seus dos rivals per al títol.

En la darrera cursa de la temporada, Pepe Martí va tornar a demostrar la seva capacitat per avançar després de caure a la setena posició després d’intentar passar al final de la recta de meta a Ogaard en la lluita per al lideratge després d’una sortida del Safety Car.

Comentaris
To Top