Ciutat

Tapien una casa ocupada del Centre que generava problemes de convivència

Punt i a part a la història de la casa del carrer de Gràcia, 68-70, al Centre, que tot i ser-ne dues funcionaven com a una única unitat. Ocupades fins aquest dimarts, en les darreres setmanes les persones que hi vivien han desallotjat l’habitatge, han marxat i aquest dimecres operaris l’han tapiat, tant pel que fa a la façana exterior com l’interior, per evitar que es torni a produir una ocupació.

Operaris tapiant l’habitatge / D.S.

El Govern de Sabadell valora positivament que es tapiï l’immoble perquè “era un dels llocs ocupats més conflictius de la ciutat, que provocava sensació d’inseguretat entre els veïns, els comerços i els vianants”, assegura el regidor d’Acció Social i Habitatge de l’Ajuntament, Eloi Cortés.

Des del consistori es van activar diferents vies per solucionar aquesta situació. S’ha parlat amb la propietat per comprovar que hi havia una demanda per ocupació i que aquesta tenia a punt el tapiat per aplicar-lo quan fos possible abans no es tornés a ocupar l’immoble. El Govern també va presentar un informe a la fiscalia de Sabadell per la situació de conflictivitat que es produia en aquest punt del carrer de Gràcia i també es va fer una reunió amb veïns de la zona.

Fonts municipals apunten que no es tractava d’un cas de risc de pèrdua d’habitatge i que els ocupants estaven idenficats pel consistori, però no tenien una situació de vulnerabilitat ni relació amb els serveis socials.

Es tracta d’una propietat de Servihabitat, la immobiliària de CaixaBank, tal com han confirmat fonts de l’empresa. La companyia explica que té en venda el solar amb les edificacions incloses, comercialització que adreça a inversors. No en concreta el preu. Segons diverses fonts, la sortida dels ocupants s’hauria produit a canvi d’un intercanvi de diners per evitar un procés judicial més llarg, per la qual cosa s’ha desencallat la situació aquesta setmana.

El solar té dues cases; ocupades fins ara / D.S.

La Policia Municipal ha rebut al llarg dels anys diferents queixes dels veïns de la zona per soroll generat pels ocupants, per la qual cosa els agents s’havien personat en més d’una ocasió al domicili. “A vegades feien molt soroll, sobretot a les nits de l’estiu, quan estaven fora”, explica un veí. Antigament, als baixos del número 70 hi havia hagut una barberia.

Comentaris
To Top