Oci i cultura

La regulació dels músics de carrer, al llarg de 2022

Gemma Redhat, al banc on sovint tocava el seu saxofò / VICTÒRIA ROVIRA

Camina molt més lent de l’esperat. La regulació dels espais fixos d’actuació dels músics de carrer, que la regidoria es va comprometre a estudiar arran de la polèmica per l’actuació policial envers Gemma Redhat (al gener d’enguany), encara està en objecte d’estudi. Tot i així, de la Rosa espera que es materialitzi abans que acabi la legislatura (de fet, tan sols hi falta un any i mig).

El motiu del retard és que s’està lligant amb cura, de forma que no sigui una actuació reversible si es fa a corre cuita i suscita queixes veïnals. “Hem de pactar els punts on poden actuar els músics, juntament amb els Districtes i altres espais de participació ciutadana”, diu el màxim responsable municipal de Cultura. “De forma que ningú se senti molest”. A més a més, Sabadell mira Sant Cugat, on funciona un programa anomenat la Pua, segons els quals els punts físics on actuar són rotatoris. I per portar-ho endavant cal que una persona tècnica hi estigui a sobre.  

A més a més, estudien vehicular aquest programa mitjançant una App. “Així, un passejant que es troba una artista de carrer li podria fer un bizum. I creiem que això dignifica una mica la forma de rebre els ingressos”, conclou. 

Comentaris
To Top