Publicitat
Ciutat

Pont de la Puríssima: quan i on trobarem cues quilomètriques a la carretera?

Les carreteres més denses i les previsions horàries de màxima afluència de les operacions de sortida i tornada

Imatge d’arxiu de la C-58 un dia d’embús / ÓSCAR ESPINOSA

Seran molts els sabadellencs que tenen fins a cinc dies festa i marxaran de la ciutat durant el pont de la Puríssima. A la carretera, és possible que es trobin amb fins a 485.000 vehicles que sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona, segons informa el Servei Català de Trànsit. Les carreteres més denses i les previsions horàries de màxima afluència de les operacions de sortida i tornada són les següents.

Operació sortida

Les franges horàries on es preveu que hi hagi cues quilomètriques i trànsit molt dens seran divendres a la tarda i dissabte, des del matí fins al migdia. A la tarda, el trànsit s’anirà descongestionant.

Atenció si marxeu de pont a Andorra o als Pirineus. Els problemes viari més importants, segons el Servei Català de Trànsit, es concentraran a les carreteres C-16, la via d’accés a França i al Pirineu; a la C-17, que va des de Barcelona i fins a Ripoll; a la C-14, que uneix Salou fins la Seu d’Urgell; i a la C-25, l’eix Transversal que va des de Cervera (Lleida) fins a Riudellots de la Selva (Girona). Els accessos per entrar a Andorra també es preveuen fortament congestionats.

Trànsit subratlla que el dissabte 4 al matí pot ser “especialment complicat” a la C-17 i a la C-25 per l’inici del Mercat Medieval de Vic i la celebració de la Fira de l’Avet d’Espinelves. L’N-145 i l’N-260 presentaran també problemes d’entrada a Andorra. Al llarg del pont, les vies més conflictives seran aquelles que condueixen cap a poblacions de muntanya i també les zones d’esquí amb estacions obertes, la C-14, la C-16 i la C-17.

Operació tornada

Les previsions del Servei Català de Trànsit indiquen que l’operació tornada es repartirà entre la tarda de dilluns 6 i la tarda de dimecres 8 de desembre. Pel fet de ser un pont llarg de cinc dies, es preveu que el trànsit no es concentri només en un dia i estigui més distribuït.

Primer pont sense peatge

Aquest pont de desembre serà la primera operació especial de trànsit amb el tronc central de l’AP-7 a la Roca del Vallès sense cabines de peatge a peu de carretera i també s’espera que a la zona de Martorell hi hagi els tres carrils principals sense aquesta infraestructura.

Més controls d’alcoholèmia

Durant aquest pont de desembre els Mossos d’Esquadra faran 2.782 controls arreu del territori amb la participació de 1.918 agents. En concret se’n faran 782 d’alcoholèmia i drogues, 508 de seguretat passiva, 128 específics de motocicletes, 628 de distraccions, 410 de velocitat i 326 de transports.

Publicitat
Comentaris
To Top