Publicitat
Ciutat

Activat el pla VENTCAT per fort vent

S’espera que les fortes ràfegues de vent s’acabin aquest vespre

Diverses tanques tombades a la Rambla / DS

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un nou episodi amb fortes ratxes de vent que a Sabadell ja s’han deixat notar des d’aquest dimecres al migdia. S’espera que el fort vent, amb ratxes que poden superar els 35 km/h, s’allargui fins aquesta matinada. Fins a les quatre de la tarda, el 112 ha rebut 24 trucades per incidències provinents de Sabadell.

Una de les actuacions dels Bombers de la Generalitat ha estat per la caiguda de l’enllumenat nadalenc a sobre un cotxe a Badia del Vallès a l’avinguda de la Costa Brava. A Sabadell, l’ajuntament de Sabadell ha decidit retirar les tanques i obrir l’accés als vehicles per l’avinguda de Matadepera davant el risc de fort vent.

Operació tornada

També cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit, com reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle; vigilar especialment amb la distància de separació lateral en cas d’avançar vehicles de grans dimensions; cal fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada, i subjectar el volant de manera segura i forta.

Publicitat
Comentaris
To Top