Ciutat

Marxants de Sant Quirze demanen tornar a unir els mercats de la Zona Hermètica

Mercat ambulant de zona hermètica, a la banda de Sant Quirze, el passat diumenge / VICTÒRIA ROVIRA
Mercat ambulant de la Zona Hermètica, a la banda de Sant Quirze, fa uns mesos / VICTÒRIA ROVIRA

Els marxants de la Zona Hermètica que queden a la banda de Sant Quirze han reclamat a l’Ajuntament de Sabadell tornar a unir els dos mercats ambulants de diumenges. Des de la seva reobertura, el juny de l’any 2020, el mercat s’ha partit en dos: les parades que pertanyen a Sabadell estan ubicades en el carrer de Bernat Metge i les de Sant Quirze es troben al carrer de Narcís Monturiol per motius de restriccions d’aforament.

La tinenta d’alcaldessa Montse González, que ja s’ha reunit en diverses ocasions amb els paradistes, avança que farà una consulta entre els marxants de Sabadell: “Estem a l’espera de l’evolució de la pandèmia. Però, quan es faci el referèndum, ens adaptarem al que voti la majoria”. González ha matisat que l’Ajuntament no té competències sobre els marxants de Sant Quirze. “Sabadell no pot decidir”, diu.

Caiguda de les vendes

A la zona de Sant Quirze són 180 els paradistes que munten cada diumenge, una xifra similar als que se situen a la banda de Sabadell. Els que estan ubicats al municipi veí reclamen tornar al carrer de Costa i Deu per atraure més compradors: “Estem perdent un 80% de les vendes”, explica el sabadellenc Emilio Jiménez, un venedor ambulant que treballa al terme municipal de Sant Quirze. Si l’any 2019 ingressava 500 euros, enguany no arriba als 100 euros. Això s’explicaria, segons els marxants, perquè l’accés al carrer de Narcís Monturiol ha quedat “taponat” per la resta de parades.

Si finalment no es permet la reunificació dels dos mercats, els paradistes de Sant Quirze reclamen que es faciliti l’accés directe al carrer ubicat a Sant Quirze. “Si es retiren les 20 parades de l’entrada i es reubiquen, la gent hi podrà accedir més fàcilment”, demana Jiménez.

Comentaris
To Top