Ciutat

La vacunació fa un any: vuit de cada deu sabadellencs estan immunitzats contra la Covid-19

Les infermeres injecten la vacuna de la Covid-19 a Benavent/ VICTÒRIA ROVIRA

Vuit de cada deu sabadellencs estan immunitzats contra la Covid-19

Les infermeres injecten la vacuna de la Covid-19 a Benavent/ VICTÒRIA ROVIRA

Tot just fa un any començava la vacunació contra la Covid-19 a Sabadell. El municipi vallesà va ser un dels que van donar el tret de sortida a la campanya de salut pública més important de les darreres dècades, sent el primer on es va començar a vacunar de tota la Regió Sanitària Metropolitana Nord. 12 mesos després, el 77,8% de sabadellencs tenen la pauta completa, gairebé vuit de cada deu, i la vacuna ha ajudat a reduir la gravetat del darrer embat de la pandèmia, ja en la sisena onada.

Va ser el 27 de desembre del 2020 quan la resident del complex Sabadell Gent Gran Marina Benavent (84 anys) va rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus a Sabadell. En aquesta residència gestionada pel Taulí van administrar 124 primeres dosis entre residents i personal.

Passat un any, 177.174 sabadellencs han rebut almenys una dosi de la vacuna, ja sigui de Pfizer, AstraZeneca, Moderna o Janssen. 153.559 veïns estan vacunats de la segona dosi, i 47.174 de la tercera.

Actualment la vacunació està oberta pels majors de 5 anys i la dosi de record es posa a majors de 54. En percentatges sobre el total de la població sabadellenca (216.500 habitants), el 80,7% tenen la primera dosi, el 70% la segona i el 77,8% la pauta completa, ja que Janssen no requeria al principi una segona dosi. El 21,6% de la població porta una tercera dosi i el 23,3% la de record.

Contagis a l’alça

Paral·lelament, la Covid-19 es troba en expansió aquestes setmanes. Respecte la passada, els contagis a Sabadell s’han més que doblat (+136,3%) en passar de 869 a 2.054. Aquests dies, més d’una de cada deu (14,68%) proves PCR o tests d’antígens que es fan donen positiu i el risc de rebrot, disparat, se situa en 2.552 punts, quan a partir d’un centenar ja es considera alt.

Marina Benavent, de 84 anys, és la primera persona que es vacuna contra la Covid-19 a Sabadell

Comentaris
To Top