Ciutat

Restringiran l’accés al tanatori per facilitar la connexió amb la pineda del davant

L'accés al tanatori actualment, amb la pineda al davant / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament invertirà 322.000 euros per fer un tram de plataforma única

L'accés al tanatori actualment, amb la pineda al davant / VICTÒRIA ROVIRA

A finals del 2022 l’accés al tanatori de Sabadell viurà un canvi important. Si es compleixen les previsions, a partir del mes de juny començaran les obres per transformar la ronda d’Orient, entre els carrers de Calassanç Duran i de Xaloc, de manera que en aquest tram tinguin prioritat els vianants. Tot just ara sortirà el projecte a licitació, quedarà adjudicar-lo i que comencin les obres, que previsiblement serà al juny i acabaran cap a l’octubre. El pressupost és de 322.000 euros.

El projecte, presentat aquest dimarts en roda de premsa telemàtica, preveu que aquest espai sigui de plataforma única, de manera que s’hi podrà seguir circulant, però només es podran aturar vehicles funeraris, taxis, serveis i de persones amb mobilitat reduïda. La regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, ha assegurat que s’està estudiant com compensar la pèrdua d’aparcament que es produirà. Tanmateix, l’edil ha recordat que TUS porta fins al tanatori amb les línies 5 i 55, parada Palau d’Esports.

Tot plegat es fa per comunicar transversalment el tanatori amb la pineda del mirador que hi ha davant mateix. Traient cotxes i posant la vorera i la calçada al mateix nivell, incorporant més arbres i mobiliari urbà, es pretén “dignificar i millorar l’entorn del tanatori, no tan sols l’espai viari sinó també el verd”, com ha subratllat el responsable de l’Oficina Gran Via – Ripoll, Lluís Matas (Junts per Sabadell).

Matas remarca que la pandèmia de la Covid-19 significa una oportunitat més en aquest cas per oxigenar l’espai, tant per als usuaris dels serveis funeraris com per als veïns del seu entorn. El regidor portaveu de Junts assegura que amb aquesta intervenció a la pineda es generarà “un espai més agradable”, ja que ara “no està del tot arreglat”.

Comentaris
To Top