Ciutat

Sabadell demana més personal administratiu a la comissaria de la Policia Nacional

ERC ha aprovat una moció per resoldre els problemes dels estrangers per a renovar el NIE

Foto d'arxiu del ple municipal de gener / LLUÍS FRANCO

El ple municipal de Sabadell s’ha posat d’acord per demanar al Ministeri d’Interior més recursos per a la comissaria de la Policia Nacional de la ciutat. ERC ha aconseguit aprovar per unanimitat la seva moció a la sessió de gener.

El text aprovat reclama més personal administratiu per agilitzar els processos burocràtics per renovar el DNI, el passaport o el NIE, l’actualització del material informàtic de l’equipament i la possibilitat de pagar taxes amb targeta electrònica, ja que ara no està permès i s’ha de fer en efectiu.

El portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, ha detallat els problemes amb què es troben els estrangers que necessiten renovar permisos de residència, a causa del col·lapse del sistema de cita prèvia. “No poder renovar el permís d’estrangeria per falta de cites, suposa no poder treballar. I sense treballar, no poden obtenir el permís. És un peix que es mossega la cua”.

ERC demana més recursos per expedir NIEs per a estrangers a la comissaria de Sabadell

El grup municipal també ha advertit que els problemes a l’hora d’aconseguir hora per renovar el NIE estan originant màfies que es dediquen a revendre cites per un preu de fins a 500 euros.

La resta de grups municipals han coincidit en la necessitat d’agilitzar processos a la comissaria de Policia Nacional, amb l’augment de recursos.

Comentaris
To Top