Diners

El Banc Sabadell finançarà la construcció de 18 instal·lacions d’autoconsum industrial

A Cal Marcet ja s’han instal·lat equips d’autoconsum com els que a finals d’any es col·locaran a quatre equipaments més
Imatge de plaques fotovoltaiques / CEDIDA

El Banc Sabadell, a través de la seva divisió de renovables, Sinia Renovables, ha tancat un acord amb EiDF per finançar la construcció a gran escala d’almenys 18 instal·lacions d’autoconsum industrial. L’operació, valorada en 13,4 milions d’euros, es fa a través d’acords de compravenda d’energia a llarg termini, anomenats contractes PPA, d’entre 10-15 anys, a un preu fix pactat. Segons explica el BS en un comunicat, “la pujada dels preus d’electricitat i les previsions alcistes” posen de manifest la necessitat “d’impulsar alternatives”. L’acord preveu finançar 18 instal·lacions per un volum global de 23,6 MW, de les quals EiDF és propietària a través de sis societats. Sinia Renovables entra en el seu capital social amb el 24,9%.

Els contractes PPA’s permeten als clients finançar la instal·lació d’autoconsum amb inversió zero amb un acord amb l’empresa energètica, amb la qual pacta un preu fix de l’energia autoconsumida. EiDF assumeix el cost del projecte d’enginyeria, execució i manteniment de la planta, i n’és la propietària efectiva mentre dura l’acord. L’estalvi, es calcula, és d’entre un 10 i un 40% en el preu de compra d’energia.

Les sabadellenques Fluidra i Banc Sabadell tanquen el 2021 liderant les pujades de l’Ibex-35

Josep Oliu (Banc Sabadell): “Hem posat les bases d’un nou model de banca més rendible”

Comentaris
To Top