Publicitat
Ciutat

L’independentisme, sobre el cas Villarejo: “L’estat espanyol té les mans tacades de sang”

Un centenar de persones convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han rebutjat aquest vespre a la plaça de Sant Roc les paraules de l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils. El portaveu de la protesta, Jordi Folch, ha llegit un manifest que assegura que “l’Estat espanyol té les mans tacades de sang” per aquesta qüestió.

Jordi Folch, durant l'acte / VÍCTOR CASTILLO

Jordi Folch, durant l’acte / VÍCTOR CASTILLO

Villarejo va assegurar dimarts a l’Audiència Nacional que el CNI volia fer “un petit ensurt a Catalunya”, però “va calcular malament les conseqüències” de l’atemptat de l’agost del 2017, en què van morir 16 persones i més d’un centenar van resultar ferides.

Des de l’ANC exigeixen als partits independentistes “no negociar res amb Espanya”, a qui reclamen saber la veritat de qui va ordenar els atemptats de Barcelona i Cambrils i per què ho va fer. Folch assegura que “el govern d’aleshores del PP té les mans tacades de sang, i el govern del PSOE també perquè no ha permès que s’investiguin els fets”. A la protesta s’hi han sumat el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, i el regidor de Junts Francesc Baró.

Pancartes dels concentrats / VÍCTOR CASTILLO

Pancartes dels concentrats / VÍCTOR CASTILLO

Entre el públic s’han mostrat pancartes de mans tacades de sang i diferents frases com “Espanya està sota sospita”, “Exigim saber la veritat” o “Vosaltres feixistes sou els terroristes”.

Publicitat
Comentaris
To Top