Ciutat

Quatre de cada deu sabadellencs ja ha rebut la tercera dosi de la vacuna contra la Covid

Un treballador del Taulí rep la vacuna del coronavirus / VICTÒRIA ROVIRA

Nou de cada deu sabadellencs majors de 12 anys ja disposarien de les dues dosis de la vacuna

Un treballador del Taulí rep la vacuna del coronavirus / VICTÒRIA ROVIRA

Un 40% de sabadellencs majors de 12 anys ha rebut la punxada de record contra la Covid-19. Les dades del departament de Salut apunten que quatre de cada deu disposarien d’aquesta cobertura mentre que pràcticament nou de cada deu persones majors de 12 anys ja disposarien de les dues dosis del vaccí. Pel que fa a les terceres dosis, pràcticament el 89% de persones que superen els 80 anys disposen de la protecció extra.

De fet, la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 augmenta 17 cops la protecció contra la variant delta i 10 cops contra l’òmicron, segons un estudi elaborat per l’institut Carlos III i presentat pel govern central.

La tercera dosi, oberta als joves

El Departament de Salut obria la setmana passada el calendari de cites perquè es vacunin amb la dosi de record els joves d’entre 18 i 29 anys, però ha de fer vuit mesos que s’hagin posat la segona. Aquest grup d’edat es va començar a immunitzar de forma massiva a l’estiu i, per tant, aquestes dosis.

La setmana passada, justament, ja es va permetre que es posessin la tercera dosi les persones d’entre 30 i 39 anys. En aquest cas, però, es poden vacunar si han passat cinc mesos des de l’última punxada.

La sisena onada de la Covid frega un nou màxim a Sabadell

Comentaris
To Top