Publicitat
Ciutat

La Crida vol dues escoles bressol públiques noves, una a la Concòrdia

El segon centre que demana la formació estaria ubicat a Covadonga o a Gràcia

/ D.S.

La Crida demanarà en el ple municipal de febrer que s’estudiï la possibilitat de crear dues escoles bressol públiques a la ciutat, una a la Concòrdia i l’altra a Covadonga o a Gràcia. El grup municipal considera que les 1.100 places que hi ha actualment no són suficients.

Segons càlculs presentats per la regidora Nani Valero, l’oferta de places públiques de què disposa la ciutat, actualment, només cobreix un 17% de la població infantil que hi podria anar, quan s’hauria d’arribar al 25% , segons el Pla Eqxit, el full de ruta a 10 anys vista de l’educació a Sabadell que es va aprovar el 2017.

“Necessitem un estudi per plantejar diferents escenaris, que analitzi formes de gestionar-les”, ha demanat Valero. La Crida ha assenyalat que la creació d’escoles bressol públiques era part del programa electoral amb què es va presentar el Govern.

Per altra banda, la Crida demana que es revisin les condicions laborals dels professionals que treballen a les escoles municipals públiques i que es creï una comissió amb membres de la comunitat educativa i els grups municipals.

La regidora Anna Lara ha matisat que “en cap cas es tracta d’un atac a les llars d’infants privades”, ja que el que es pretén és donar resposta a les necessitats de Sabadell amb una xarxa equitativa, accessible econòmicament per tothom, que no estigui limitada de places.

Publicitat
Comentaris
To Top