Publicitat
Ciutat

Un estudi fet als CAP de Sabadell confirma que els test d’antígens s’han de fer amb mostra nasal

Un test d'antígens / VICTÒRIA ROVIRA
Un test d'antígens / VICTÒRIA ROVIRA

Un estudi que s’ha dut a terme als Centres d’Atenció Primària (CAP) de l’àrea Metropolitana Nord –Vallès Occidental, Barcelonès i el Maresme– confirma que els test d’antígens ràpids (TAR) fets a partir de mostres nasals donen millor rendiment que els que es fan amb mostres bucals per detectar els casos positius de Covid-19. Ho han demostrat després d’haver analitzat mostres de 300 usuaris de centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) i de punts on es realitzen proves de detecció d’aquest virus. Pràcticament el total de participants (un 95%) tenien simptomatologia compatible amb la Covid.

Només un 31,7% dels test d’antígens ràpids fets amb mostra nasal que donaven resultat positiu sortien també positius amb la mostra bucal. El que demostraria que la forma habitual de prendre la mostra és més sensible que no pas a través de la saliva. 

Els professionals van recollir els dos tipus de mostres per cada pacient participant a l’estudi. En cas que els resultats de les dues proves no coincidissin, es demanava una nova mostra per analitzar-la amb PCR. El resultat mostrava que sempre que el TAR fet amb mostra nasal indicava positiu, la PCR va confirmar aquest positiu, malgrat que els TAR fets amb mostra de saliva indiquessin que eren negatius. D’aquesta manera, els bucals només han detectat la Covid a tres de cada deu infectats.

Publicitat
Comentaris
To Top