Ciutat

Protegeixen la torre i l’edifici de servei de l’Artèxtil de Sabadell

La torre i l’edifici de servei de l’Artèxtil també estaran protegits patrimonialment. Fins ara no ho estaven i el Govern els vol incloure en el pla de protecció del patrimoni per conservar-los atès el seu valor arquitectònic. Es tracta d’una superfície de 8.564 metres quadrats.

La torre i l'edifici de l'Artèxtil que ara estaran protegits / VICTÒRIA ROVIRA

La torre i l’edifici de l’Artèxtil que ara estaran protegits / VICTÒRIA ROVIRA

El govern municipal aprovarà presiblement al ple de febrer, aquest dimarts, incloure la protecció d’aquests dos elements a la fitxa de l’edifici principal de les oficines d’aquesta antiga fàbrica, que ja està catalogat, igual que la xemeneia. Un pas més en la línia de convertir l’Artèxtil en la seu del Campus Universitari de Ciències de la Vida i la Salut, amb l’Escola d’Infermeria com a primer gran projecte.

La regidora de Desenvolupament Urbà i Patrimoni, Mar Molina, explica que la protecció d’aquest espai “actualment no s’ajusta a la realitat construïda” perquè no cataloga aquesta torre i el seu volum annex, cosa que es vol corregir amb aquesta modificació.

El consistori justifica la protecció en un “estudi patrimonial acurat que recomana la conservació d’aquests elements atès el seu valor arquitectònic”. L’Artèxtil va ser construït en diferents moments dels anys quaranta del segle XX i és un símbol de l’arquitectura industrial de la postguerra.

A part de l’Escola d’Infermeria, l’entorn de l’Artèxtil canviarà també amb la reforma del carrer de Quevedo i la supressió del pas soterrat per a vianants, la creació d’una plaça pública a la part central de l’illa que ocupa i la construcció de 82 habitatges d’una promoció privada.

Llum verda per construir una plaça pública al pati de l’Artèxtil

Comentaris
To Top