Ciutat

Comença la construcció de 34 pisos de lloguer social a Can Llong

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ja ha començat aquesta setmana les obres de construcció d’una promoció de 34 pisos de lloguer social a Can Llong. Si tot va segons el previst, els habitatges estaran acabats a finals del 2023, després de 22 mesos d’obres. El projecte arquitectònic té el segell de l’arquitecte sabadellenc Marc Mogas, que va guanyar el concurs públic per dissenyar-lo juntament amb el barceloní Jordi Roig.

Inici d'obres de la promoció d'habitatge de l'Incasòl a Can Llong / VÍCTOR CASTILLO

Inici d’obres de la promoció d’habitatge de l’Incasòl a Can Llong / VÍCTOR CASTILLO

El bloc de pisos és el primer que es fa en un dels dos grans solars encara pendents de desenvolupar en aquest barri del nord de la ciutat. Situat a la ronda d’Europa, 307 -davant del Punt Blau-, l’edifici farà cantonada amb el carrer de Copenhaguen, que s’urbanitzarà de forma provisional a mesura que avancin les obres.

Moviment de terres al solar de ronda d'Europa, 307 / VÍCTOR CASTILLO

Moviment de terres al solar de ronda d’Europa, 307 / VÍCTOR CASTILLO

El projecte suposa una inversió de 4,3 milions d’euros i se sumarà a les darreres que l’Incasòl va fer als Merinals el 2019. Els pisos tindran 54,75 i 57,60 metres quadrats i dos dormitoris dobles. Les obres s’han adjudicat a la constructora Garcia Riera S.L., que ha començat les obres perimetrant amb tanques metàl·liques l’espai que ocuparà l’immoble i els primers moviments de terres.

Imatge virtual de la façana que tindrà l'edifici de la ronda d'Europa, 307 / CEDIDA

Imatge virtual de la façana que tindrà l’edifici de la ronda d’Europa, 307 / CEDIDA

L’edifici tindrà forma rectangular i una estructura de planta baixa amb tres locals comercials i cinc plantes d’alçada. Al soterrani hi haurà l’aparcament.

Can Llong: el barri per on Sabadell encara pot créixer

Comentaris
To Top