Publicitat
Ciutat

La nova Oficina d’Entitats de Sabadell ja acumula dos anys de retard

La futura Oficina d'Entitats i Voluntariat, en obres aturades / VICTÒRIA ROVIRA

El Govern manté el projecte sobre la taula, però l’inici de les obres es demora per les dificultatsen l’adjudicació dels treballs a causa de la pandèmia

La futura Oficina d'Entitats i Voluntariat, en obres aturades / VICTÒRIA ROVIRA

L’inici de les obres de rehabilitació de l’antiga escola Riu-sec, a Gràcia, van començar el gener del 2020, ara fa dos anys, però va ser un inici accidentat administrativament. I ara, doncs, ja fa dos anys de l’inici de la transformació d’aquest espai en la futura Oficina d’Entitats i Voluntariat, que hauria d’haver entrat en funcionament el primer trimestre de l’any passat, tal com va anunciar en el seu moment la segona tinenta d’alcaldessa Marta Morell.

Actualment, les obres de l’edifici estan aturades i durant tot aquest temps s’ha mantingut la bastida i les tanques provisionals que hi va posar l’empresa Rehacsa, adjudicatària de les obres el 2020, fins que l’Ajuntament va finalitzar el contracte perquè la concessionària li demanava un increment del pressupost de mig milió d’euros que no va acceptar.

El passat 18 d’octubre, el projecte va tornar pràcticament al punt de sortida, el de sortir a licitació, i encara s’està en aquest punt. “Pot arribar a durar sis mesos”, apunta la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina. De manera que el següent pas, adjudicar els treballs, podria arribar ja entrada la primavera. I a continuació l’inici de les obres no és automàtic, sinó que l’empresa que les hagi de fer tindrà tres mesos per iniciar-les.

La rehabilitació està pressupostada en 1,78 milions d’euros i la primera empresa adjudicatària volia incrementar la partida en uns 492.000 euros (+28%) al·legant més costos de personal per la Covid i també un augment dels materials de construcció.

Retard mínim de sis mesos

El Govern va explicar l’octubre del 2020, quan va aturar les obres, que això comportaria un retard mínim de sis mesos, al qual caldria sumar l’afectació de la pandèmia. Fonts municipals es van reunir amb l’empresa Rehacsa per trobar-hi una solució, però no es va arribar a cap acord. L’Ajuntament manté que es tractava d’un augment “injustificat” i va assegurar que era “un intent d’extorsió amb l’excusa del coronavirus”.

L’entorn de la plaça de Jean Piaget es reformarà per millorar la connexió amb els FGC

Publicitat
Comentaris
To Top