Publicitat
ESPORTS

L’Astralpool CN Sabadell disputarà la final de l’Euro Cup

L’Astralpool Club Natació Sabadell tornarà, deu anys després, a disputar una final europea de la LEN Euro Cup després d’eliminar el CN Barcelona a les semifinals. Els de Quim Colet han fet valdre els dos gols de renda de l’anada  per accedir a la segona final europea de la història de la secció masculina, tot i perdre a Can Llong (8-9).

Conscients que les sensacions a la final de la Copa del Rei no van ser les millors, i amb només dos gols de renda per defensar en la tornada de les semifinals, l’equip de Quim Colet ha saltat a la Finetwork Aquàtics executant a la perfecció allò que el passat diumenge no va funcionar: tancar la boia, ser molt solidaris en defensa i sortir amb decisió al contracop. I així ha estat. Edu Lorrio s’ha convertit en un mur infranquejable, aturant, per exemple, un xut a boca de canó d’Abel Ramón, entre altres grans intervencions. Les inferioritats numèriques es defensaven en encert, i en atac Fran Valera i Kosta Averka han posat els gols nedadors. A l’altre costat, els cenebistes es mantenien vius gràcies al gol d’Abel Ramón, en materialitzar una de les tres superioritats numèriques de què han disposat.

Si en el primer ‘tast’ de la semifinal les defenses s’han imposat als atacs, en els següents vuit la història ha estat tot el contrari, amb protagonisme barceloní: els de Víctor González no han llençat la tovallola i han sabut trobar l’escletxa a la porteria de Lorrio per demostrar que volien, també, ser a la final. Les dianes de Guillem Garcia, Marc Valls i Roger Tahull, abans del gol de Kosta Averka, situaven un parcial 1-3 després dels primers sis minuts del període. A les acaballes, Dusan Banicevic posava la igualada a l’equador del partit (4-4).

De mica en mica, el CN Barcelona ha anat creixent, liderats per Mario Lloret, per posar la por al cos als sabadellencs. L’exclusió definitiva de Ramiro Veich s’ha convertit en un veritable mal de cap per a Quim Colet, que ha hagut de fer mans i mànigues per aconseguir un defensor de boia dels Duric i Tahull. L’atac no ha rutllat, com ho demostren les tres superioritats numèriques malbaratades, la defensa no ha estat al nivell del primer període i l’Astralpool se n’ha ressentit: parcial de 0 a 2 per igualar l’eliminatòria abans del decisiu quart període (4-6). El Club ha aconseguit minimitzar danys després que el CN Barcelona malbaratés un parell d’atacs que li haurien donat avantatge en l’eliminatòria.

S’arribava al darrer període i la igualtat al marcador era consegüent al talent de dos equips: els petits detalls acabarien donant el bitllet a l’Astralpool o el CN Barcelona. Era l’hora de la veritat i els de Quim Colet han trobat l’encert en l’home de més que els hi havia mancat, especialment, en el tercer període. Averka, i Fran Valera, en dues ocasions, han permès contrarestar els gols visitants per accedir a la segona final de la història del waterpolo masculí (8-9).

Publicitat
Comentaris
To Top