Diners

Sabadell ofereix 60 cursos gratuïts per facilitar la inserció laboral de persones en atur

Imatge del Centre de Formació Cal Molins / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ofereix 59 cursos gratuïts durant l’any 2022 adreçats prioritàriament a persones en atur per tal de facilitar el seu accés al món laboral. En concret, es posen a disposició de la ciutadania un miler de places de diferents especialitats i modalitats al Centre de Formació Cal Molins. Des de l’Ajuntament asseguren que les activitats formatives tenen un grau d’inserció laboral elevat, d’entre un 50 i un 80%, en funció del curs.

Un volum important de l’oferta pertany als cursos de Formació Ocupacional aprovats per la Generalitat de Catalunya, totalment subvencionats. Dit això, totes les activitats formatives permeten obtenir un certificat de professionalitat. Alhora, inclouen un període de pràctiques en empreses, en què l’alumnat es podrà familiaritzar amb un entorn de treball propi de l’ocupació o sector escollit.

La tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González assegura que l’oferta de formació de Cal Molins pretén ajudar al màxim nombre de persones “a millorar les seves expectatives professionals”. “Ens permet seguir amb l’aposta de govern per incrementar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur”, afegeix.

Àmbits de tota mena

Les formacions ocupacionals pertanyen a l’àmbit del comerç i el màrqueting, restauració, atenció a la dependència, informàtica i comunicacions, electricitat i electrònica i manteniment de vehicles. Montse González indica que l’Ajuntament ha tingut en compte les necessitats de les empreses a l’hora de decidir quins cursos oferir. “Hem avaluat la borsa de treball i hem vist quins perfils professionals són els més demandats. En funció d’això hem elegit els àmbits de les activitats formatives”, assenyala.

A banda dels esmenats cursos, hi ha una programació dissenyada especialment per a joves en atur. Es proposa un nou programa per preparar fins a 60 persones en el sector de la restauració o com a community manager.

A més, el Centre de Formació Cal Molins ofereix la possibilitat de formar-se a distància en més de 170 cursos de sectors professionals molt diversos.

Factor F

Per donar a conèixer tota l’oferta formativ de Cal Molins, es posarà en marxa la campanya Descobreix el factor F. “Qui es forma, troba feina”, assegura Montse González.

Per poder participar en les formacions, cal que les persones interessades es posin en contacte amb el Centre de Formació de Cal Molins. Ho poden fer enviant un correu electrònic a [email protected] o trucant al telèfon 93 745 32 23 (de 9 a 14 h de dilluns a divendres). També poden visitar el web de Vapor Llonch per més informació.

Comentaris
To Top