Publicitat
Ciutat

Els premis per la “concòrdia” de San Sebastián de los Ballesteros apuntalen l’associacionisme de la ciutat

José Ángel Costa i la Cofradía Virgen de la Cabeza van ser els premiats Cordovan de l’Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros

D'esquerra a dreta: Francisco Javier Maestre, Joaquín Lesmes, Jesus Rodríguez i Marta Farrés, ahir a l'Hotel Urpí/ Cedida

“Sempre hem valorat més les coses que ens uneixen i fomenten la convivència”. La cita anterior no és d’una realitat paral·lela, no són a Matrix, sinó en el discurs de benvinguda que Joaquín Lesmes, president de l’Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros, va pronunciar ahir per saludar a tots els presents de la gala de Premis Cordovan. Una celebració que l’associació celebra cada any per homenatjar a totes les persones que col·laboren en el seu dia a dia per transmetre els valors d’una cultura de llarga implementació a la ciutat de Sabadell. “Sense exepció”, recordava, “ja que aquí el més important és sumar el màxim de persones possibles. Sense discriminació, sense colors polítics, per tal de cohesionar la ciutat i trobar punts en comú”. El president Lesmes va fer un al·legat després de 2 anys d’absència de la gala per la pandèmia: un context on el soroll, la confrontació i la picabaralla ja no és cap nova excepcional (vegis España, óleo sobre lienzo, crónicas contra el ruido de Gerardo Tecé).

En la gala de premis a l’Hotel Urpí hi van assistir fins a 230 persones, les quals van poder recolzar els premiats d’aquesta edició: José Ángel Costa – professor de filosofia – i la Cofradía Virgen de la Cabeza. El premi San Sebastián, homònim de l’associació, se li va entregar a dos socis de l’entitat: Jerónimo Naderos i Piedad Sola. En aquesta ocasió, la gala de premis també va voler tenir un reconeixement amb les institucions que han tingut un paper preponderant en la lluita contra la pandèmia. Per això, l’entitat va atorgar una placa commemorativa al Parc Taulí, els serveis de neteja de Smatsa i a les forces i cossos de seguretat.

La gala de premis també va comptar amb la presència del batlle de San Sebastián de los Ballesteros, Francisco Javier Maestre, així com alguns veïns del poble de la província de Còrdova. En paral·lel, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, també va voler tenir un especial homenatge als vincles i les persones que hi han constituït la germanor entre la ciutat i el poble de San Sebastián. La batlle va voler recordar que en la commemoració dels 30 anys del Parc Catalunya, passeig on apareix el nom de la localitat cordovesa, ja prepara una recepció dels veïns del poble a Sabadell.

Publicitat
Comentaris
To Top