Diners

La sabadellenca Start.Point es reinventa amb tests d’antígens de saliva

Els tests d’antígens de saliva de l’empresa sabadellenca ofereixen el resultat de la prova en menys d’un minut / LLUÍS FRANCO

L’empresa sabadellenca Corporació Start.Point ha viscut una sèrie de canvis importants amb l’arribada de la pandèmia. La companyia, fundada el 1988, es dedicava a la gestió d’actius corporatius i projectes empresarials de continuïtat. Així i tot, la Covid va provocar la cancel·lació de molts d’ells. Davant això, els dirigents de l’empresa van decidir engegar noves línies de negoci per subsistir. D’entrada, Start.Point va comprar una empresa de neteja, anomenada M&J Neteges, que ha crescut de tres a set treballadors en poc més d’un any.

Seguidament, el pas més rellevant de Start.Point va ser crear una empresa filial dins de la indústria farmacèutica per fabricar i comercialitzar test d’antígens de saliva per detectar el coronavirus. Es tracta de Biocarefarma Health Technologies, que ja ha venut 85 milions d’unitats a tot el món.

“Volíem ser considerats essencials. És per això que vam comprar l’empresa de neteja i després vam fundar la companyia Biocarefarma per vendre proves per detectar la Covid-19. L’activitat de Start.Point ara no té res a veure respecte a fa dos anys. Hem canviat del tot les nostres línies de negoci”, afirma el soci executiu i administrador únic de l’empresa, Joan Canyes.

Projecten la creació d’un parc temàtic al Vallès

No es poden trobar a les farmàcies

Així mateix, les proves de detecció de la Covid de Biocarefarma no es poden trobar a les farmàcies. Només ven els tests a hospitals privats, clíniques privades, centres mèdics esportius, empreses i escoles. També hi ha ajuntaments que en compren per als cribratges massius. “A vegades ens pensem que els tests de farmàcia són els únics que funcionen i no és així. El nostre test és molt més efectiu que la majoria que hi ha al mercat, però no ens interessa vendre’l a farmàcies. No ens surt a compte”, argumenta Canyes.

En la mateixa línia, l’administrador únic de Start.Point assegura que les proves de detecció de la Covid de Biocarefarma tenen diversos avantatges. “Et donen un resultat molt ràpid, no són invasius i tenen una alta especificitat clínica i precisió. I, finalment, es tracta d’un producte assequible, tenint en compte la seva fiabilitat, del voltant del 98%”, apunta Canyes.

També cal explicar que els tests de Biocarefarma, que donen resultats en menys d’un minut, són d’ús professional, és a dir, no són d’autodiagnòstic. Costen 5, 5 euros, un preu fix que no depèn de la demanda que hi hagi, segons assenyala Joan Canyes. “El feedback que rebem dels clients és molt bo. És un test que té molta fiabilitat”, afegeix.

L’administrador únic de Start.Point, Joan Canyes / LLUÍS FRANCO

Més noves línies de negoci

D’altra banda, Biocarefarma també ofereix tests d’anticossos quantitatius. “Aquestes proves et diuen quin percentatge d’anticossos contra la Covid tens al cos. Abans només hi havia tests qualitatius, que únicament et deien si tenies anticossos o no”, indica l’administrador únic.

A més dels dispositius dedicats a la Covid-19, la companyia té en marxa dos projectes més. El primer d’ells consisteix en un kit per a l’autodiagnòstic de l’embaràs, a través d’una prova que detecta l’hormona de l’embaràs, una setmana després de la falta del període menstrual. El segon projecte en marxa se centra en un test de diabetis. La prova detecta els índexs de glucèmia en les glàndules sudorípares de la pell i transmet el resultat via Bluetooth a una aplicació de mòbil.

Tots dos projectes estan pendents de l’aprovació de l’Agència Europa de Medicaments. Un cop els aprovi, ja es podran comercialitzar. El procés trigarà com a màxim 18 mesos.

Promotora d’un parc temàtic

Start.Point va ser promotora d’un projecte que pretenia crear un parc temàtic a la comarca, el Miniworld Park del Vallès. Tanmateix, la idea no va acabar de convèncer l’Ajuntament de Sabadell.

L’Ajuntament no veu clara la proposta d’un parc temàtic prop de Sabadell

Comentaris
To Top