ESPORTS

Mor Salvador Cadena, l’extècnic del Centre d’Esports i diversos clubs del Vallès

Salvador Cadena banqueta CE Sabadell

Va exercir també al primer equip arlequinat com a segon d’Antonio Jaurrieta i Vicenç Dauder

A la banqueta del Centre d'Esports juntament amb Romera i Gala / D.S.

Després de la mort del mític Joan Murtró i Martí, a qui el diumenge passat el CE Mercantil va rendir un emotiu homenatge pòstum posant el seu nom a les instal·lacions d’Arraona-Merinals, el Futbol Base sabadellenc i vallesà ha perdut un altre entrenador entregat durant tota la seva vida a la labor formativa com Salvador Cadena i Palahí, a l’edat de 88 anys.

Salvador Cadena va estar vinculat al Centre d’Esports gairebé una dècada, lligat principalment a les categories inferiors del club. “Va ser un dels pioners del Vallès”, recordava el també tècnic sabadellenc, Julià Garcia. Va exercir a diferents banquetes de la zona vallesana com el Rubí, Granollers, San Cristóbal o Barberà i també altres clubs catalans com el Manresa o el San Mauro.

D’altra banda, va tenir cert protagonisme en el primer equip arlequinat. En la temporada 83/84, Cadena va començar com a segon d’Antonio Jaurrieta i després de la seva destitució va exercir com a màxim responsable en dues jornades: Avilés Industrial (5-0) i Lleida (0-0). Després continuaria com a ajudant de Vicenç Dauder aquella mateixa temporada en la qual el Sabadell es va proclamar campió del grup I de Segona B pujant a Segona A i en la següent, la 84/85 a la categoria de plata.

El mític ex massatgista del Centre d’Esports, Josep Orriols, el recorda com un “home tranquil i honest, admirador de la filosofia de Menotti. Va marcar una època en la qual els entrenadors, a més de dirigir els equips, feien de consellers dels jugadors. El Salvador era com un pare que marcava el futur dels jugadors”. D’altra banda, era també un home molt conegut en l’àmbit de la restauració pel vincle familiar amb aquest món.

Comentaris
To Top