Ciutat

Ricard Font: “El túnel d’Horta i el d’FGC són complementaris”

El secretari general de Presidència, Polítiques Digitals i Territori, anuncia que els projectes estaran redactats el 2030

RICARD FONT, ACOMPANYAT DE LES AUTORITATS VALLESANES, AQUEST MATÍ SOTA EL NOU VIADUCTE DE LA C-58 / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Ricard Font, secretari general de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, ha afirmat que no hi ha incompatibilitat entre els projectes del Túnel d’Horta, que defensen els municipis vallesans com a via de connectivitat amb el 22@ i els pols econòmics de l’àrea metropolitana, i el segon túnel d’FGC per Vallvidrera. Ho ha declarat durant l’acte de balanç a Terrassa de les obres d’ampliació de la C-58, que han finalitzat amb la construcció d’un nou viaducte sobre la riera de les Arenes. A la presentació també hi han assistit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de Terrassa, Lluïsa Melgares.

Font ha confirmat que el Túnel d’Horta és a l’agenda de la Generalitat quatre dies després del manifest, signat per entitats econòmiques i sis ajuntaments vallesans de l’àrea de Sabadell, que reivindicava l’execució d’aquesta infraestructura.

“Jo crec que són actuacions complementàries que s’han de produir”, ha afirmat. “Algun dia Ferrocarrils haurà d’ampliar la capacitat del seu actual túnel, que amb els 15 nous trens que arribaran queda amortitzat, i alhora la Generalitat estudiarà la possibilitat que hi hagi una connexió a través d’Horta, com així estableix el Pla Director d’Infraestructures”.

Font ha posat un primer calendari al Túnel d’Horta i al nou túnel que ha de circular en paral·lel a l’actual d’FGC. “Es tracta de dues obres de gran envergadura. Aquesta dècada que tenim al davant ha de ser en la qual estudiem els dos projectes, l’ampliació de l’actual línia de Ferrocarrils i noves connectivitats que el territori ens demana. Abans del 2030 hauríem de disposar dels projectes per, a partir d’aquell moment, prioritzar en funció del retorn econòmic de cada una de les infraestructures i de les necessitats socials”.

Comentaris
To Top