Ciutat

Una exposició conscienciadora sobre l’aigua viatjarà per totes les escoles de Sabadell

‘Contrast Hídric’ aborda les diferències d’accés a l’aigua potable, la disponibilitat, el sanejament i el consum arreu del planeta

Inauguració de l'exposició d'aigües Sabadell / D.S.

La mostra Contrast Hídric, impulsada per Aigües Sabadell, viatjarà per tots els centres educatius de la ciutat cada setmana, durant els pròxims dos cursos. Es tracta d’una de les accions commemoratives del 35è aniversari del programa educatiu EDUCASSA, en què s’aborda les diferències d’accés a l’aigua potable, la disponibilitat, el sanejament i el consum de persones de diferents parts del planeta.

L’aigua és vida; font de diversitat, de creixement, de salut, de desenvolupament. Però també és un mirall dels problemes de la humanitat: sequera, contaminació, falta d’accés, desigualtats, injustícies. “Amb motiu del 35è aniversari del programa EDUCASSA, hem volgut evidenciar els contrastos entre les diverses realitats del nostre planeta relacionades amb l’aigua”, explica Elisabeth Santacruz, directora de Sostenibilitat i Transformació d’Aigües Sabadell. “Volem posar en valor la disponibilitat i qualitat de l’aigua que tenim a casa nostra, sense oblidar els conflictes i els problemes relacionats amb l’aigua que existeixen en l’actualitat arreu del món”.

Segons dades d’UNICEF i l’OMS, 2.200 milions de persones no disposen de serveis d’aigua gestionats de manera segura. I 4.300 milions de persones no disposen de serveis de sanejament. I, d’aquests, 3.000 milions no tenen instal·lacions bàsiques per rentar-se les mans. “Davant d’aquesta crua realitat, des d’Aigües Sabadell no podíem restar parats”, afegeix Elisabeth Santacruz. Tot i que l’EDUCASSA s’ha centrat en tots aquests anys en apropar el cicle integral de l’aigua als infants de la ciutat, la sensibilització ambiental i els consells per fer un ús racional d’aquest recurs preuat ha tingut sempre un gran pes en tots els tallers.

“Amb l’exposició volem fer un pas més, contribuint a la divulgació d’aquesta problemàtica i apoderant els nois i noies de Sabadell per pensar en noves idees per revertir la situació”.

Representants de l’educació a Sabadell i de la companyia, a la inauguració de l’exposició

El col·legi Escolàpies Sabadell va estrenar dilluns la mostra ‘Contrast Hídric’. El regidor d’Educació, Manuel Robles, va assistir a la inauguració de l’exposició, juntament amb la direcció d’Escolàpies, Creu Roja i Aigües Sabadell.

Una exposició solidària

L’exposició també compta amb un component solidari: Aigües Sabadell crida a l’acció a tota la comunitat educativa, que pot proposar idees i compromisos per intentar canviar la problemàtica actual, enviant les seves propostes a una adreça de correu electrònic.

A canvi, la companyia d’aigües contribuirà econòmicament al finançament d’una nova potabilitzadora d’aigua per a situacions d’emergència arreu del món, que tindrà l’objectiu de restablir l’accés segur a l’aigua potable de zones afectades per catàstrofes naturals o altres emergències i que gestionarà Creu Roja.

Més sobre Educassa

L’EDUCASSA consta de tres activitats: ‘On és l’aigua?’, dirigida als nens i nenes d’entre 3 i 5 anys; ‘Dins l’aigua’, per als nois i noies d’entre 6 i 9 anys, i ‘El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu’, orientada als i les estudiants d’entre 10 i 14 anys. Tots els tallers busquen la participació activa de la canalla mitjançant jocs de rol o experiments que simulen el procés de depuració de l’aigua a petita escala, entre d’altres.

El programa clou, com sempre, amb el tradicional Concurs de Dibuix CASSA, que premia els millors dibuixos sobre l’aigua dels participants a la darrera activitat del programa. Amb l’EDUCASSA, Aigües Sabadell i l’Ajuntament permeten que un estudiant sabadellenc pugui rebre fins a 3 impactes educatius sobre l’aigua durant tota la seva educació obligatòria.

Comentaris
To Top